Много ресторантьори са склонни да затворят заведенията си в случай

...
Много ресторантьори са склонни да затворят заведенията си в случай
Коментари Харесай

Ресторантьори склонни да затворят, но очакват предложения на правителството

Много ресторантьори са склонни да затворят заведенията си при положение на изключително състояние и до преодоляване на спешната обстановка в страната. Те считат, че мярката има аргумент с оглед публичното здраве. Това разгласи в студиото на Нова телевизия Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията и притежател на веригата заведения за хранене Raffy. Тъй като това не е уредено със закон, ресторантьорите чакат предложение от страна на държавното управление за някакъв тип данъчна почивка.

Като допустимо решение Алибегов уточни да се вземе решение за избран интервал заведенията да не заплащат налози и осигуровки, с цел да могат да поемат чистите заплати на чиновниците си, които би трябвало да претърпяват в интервала на карантина. Все отново интервалът ще е сложен и за елементарните служащи, и за работодателите. Трудностите ще се самостоятелно по тежест, само че съгласно Алибегов най-трудно би било на притежателите на вериги.

За връзките с банките, където притежатели на заведения имат и заеми, се знае, че мярка не може да се желае императивно, само че държавното управление може да се обърне с апел също за някаква финансова почивка за заеми.

Дори и да затворим и да пуснем хората в неплатен отпуск, каквато опция ни дава законодателството, в случай че няма тласъци и решения за бизнеса, идва въпросът какво вършим след това, съобщи Ричард Алибегов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР