Много работа ще падне в Пловдив през следващата година, целта

...
Много работа ще падне в Пловдив през следващата година, целта
Коментари Харесай

Ще стане ли тиквата каляска до заветната 2019 година?

Много работа ще падне в Пловдив през идната година, задачата е заветната 2019-та, когато градът ни ще е Европейска столица на културата. Това стана ясно от думите на кмета Иван Тотев, който разкри какво чака да се свърши, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  Кино "Космос " е един от обектите, които могат да посрещнат 2019-та приключени, уточни Тотев., пояснявайки: "Ако няма тъжби ". 
"Там е действително да приключим, работата не е кой знае какъв брой, имаме един вътрешен ремонт, площта е като на по-голям апартамент ", разяснява градоначалникът. 
Има опция галерията на художниците на ул. "Гладстон " да бъде подготвена до лятото на 2019-та, по галерията на ул. "Съборна " се работи интензивно. 
"Ще напреднем по Небет тепе, ще сключим контракти за площад "Централен ", за Източна врата, започнахме с Одеона и с връзката му с площада. Реално е през 2019-та да отвори Голямата базилика ", изброи още Тотев.

Добрите вести не свършват дотук - 500 000 лв. ще отпусне Общината за ремонт на Кукления спектакъл, толкоз се чака и от страната. Докато чака своя ремонт пък, Операта е решила да наеме пространства в Тютюневия склад. 
"Не може обаче да си визиите, че 2019-та ще е магическа година и с едно махване на пръчката тиквата ще стане колесница ", онагледи обстановката Тотев. "Факт е обаче, че е зает голям публичен запас, цялата страна. Защото смисълът на "Пловдив - Европейска столица на културата " е всички да работят дружно. И на мен ми се желае всичко да се случи на 1 януари, най-вероятно няма, само че подобряваме културната инфраструктура на града ", разяснява прочувствено кметът. Той въпреки всичко напомни, че същинската оценка ще пристигна от Европа, защото формалният мониторинг на плана ще е през май. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР