Много пловдивчани избират почивните дни, за да пазаруват за Великден.

...
Много пловдивчани избират почивните дни, за да пазаруват за Великден.
Коментари Харесай

В последния момент: Пловдивчани масово пазаруват за великденската трапеза в почивните дни

Много пловдивчани избират почивните дни, с цел да пазарят за Великден. Търговците регистрират най-големите продажби в последния миг. Традиционно се купуват агнешко, яйца, козунаци и салати.

" Прави ни усещане, че хората към този момент не се презапасяват. Използват в действителност последния миг в почивните дни, тъй като имат време да обикалят по магазини, да съпоставят цени и качество и да избират без да бързат ", разяснява пред Българска национална телевизия Латинка Петрова, която е шеф на огромен супермаркет в Пловдив.

Наблюденията на търговците демонстрират още, че клиентите всеобщо държат на българско агнешко месо и яйца от родни производители за празничната софра.

Средната цена на кг прясно агнешко в Пловдив е 27 лв. за кг. Проверка на наш екип по магазините обаче откри, че не малко хора, най-вече пенсионери, ще заменят агнешкото с много по-евтиното пилешко месо.

Според консуматори извършването на покупки в последния миг не е рисково, тъй като постоянно има какво да се прибавя към покупките, а и огромните вериги преливат от стока.

Вижте още във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР