Много пъти сме писали, че може да се отслабне не

...
Много пъти сме писали, че може да се отслабне не
Коментари Харесай

Диетични режими за пълни и слаби хора

Много пъти сме писали, че може да се отслабне освен с недояждане, ами в случай че подберете подобаващите храни. Подходящи за размразяване на килограми са рибата, нискомаслените млечни артикули, нетлъсти меса и зеленчуци.

Често хората, които се случи да прекалят с килограмите, чак по-късно питат диетолозите кои са неразрешените храни. Отговорът е: зависи от здравословното положение.

При всички случаи не би трябвало да се прекалява с количеството. И забравете за изделията със захар, бяло брашно и богати на мазнини. Доставете на организма най-малко 2 литра на ден. Намалете и солта.

" Поне 3-4 пъти дневно би трябвало да сядате на трапезата, като признатото количество да е не повече от 400-500 грама. В посочения грамаж влизат примерно определеният за обяд таратор, салата и риба, т. е. цялото количество, което ще се поеме на едно хранене. Междинните закуски обаче да са по-малки по грамаж, примерно 200-300 г ", поучава пред " Труд " доктор Митко Ригов, експерт по хранене и диететика от столичната университетска Александровска болница.

Ястията никога не би трябвало да са пържени. Заложете на варените, задушените или печените.

Специалистът предлага първото хранене да бъде 1-2 часа след ставането. Второто да е към 10-11 ч, обядът към 12-13, следобедната закуска към 16 ч, а вечерята колкото по-рано, толкоз по-добре. Интервалът сред храненията да е 2-3 часа.

Тези препоръки обаче са за хора с обикновено здравословно положение. " Ако решилите да се вталят имат някакво заболяване, то преди да подхващат каквито и да било дейности, да се съветват със експерт ", прибавя доктор Ригов.

Специалистът предлага следните два режима - за доста цялостни хора (с тегло над 100 кг) и такива, които желаят да се спасят от 4-5 кг.

Примерно меню за доста цялостни:

Закуска - месни артикули, да вземем за пример шунка, с малко домат или краставица. Друг вид е кисело мляко с овесени ядки или трици.

Междинно хранене преди обед - сезонен плод: 1 ябълка, праскова, кайсии, любеница, череши и други Не повече от 300 грама.

Обяд - салата със зеленчуци, постно ядене като зелен боб или риба. Втора опция е чорба с пилешко месо и салата.

Вечеря - гювеч, зеле на фурна, зелен боб, леща и други, което може да се комбинира със зеленчукова чорба. Или вегетарианското ядене да се сервира със салата. Трети вид е риба на скара или на тиган със зеленчукова гарнитура. Забранени са картофите, оризът и ядките.

Примерно меню за събаряне на 4-5 кг.

За закуска - филе или варено пиле със зарзават. Може да се заложи на 1 варено яйце с краставичка (корнишон). Специалистът не предлага заран да се ядат плодове, било добре да се одобряват следобяд.

Междинно хранене преди обед - комат любеница, 1 ябълка, праскова, малко череши.

Обяд - пържола или кюфтенца на скара със салата или с таратор.

Вечеря - зеленчуци на скара, само че неовкусени, примерно с печена риба.

Ако по някое време на деня човек пригладнее мощно, може да хапне моркови или късче краставичка. А в случай че няма за цел да смъква доста килограми - и малко ядки. Позволен е и шоколад, само че единствено едно блокче, а не цялостен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР