Много от нас са скептични към феномена любов от пръв

...
Много от нас са скептични към феномена любов от пръв
Коментари Харесай

Любовта от пръв поглед не е толкова невъзможна, колкото си мислите

Много от нас са скептични към феномена „ обич от пръв взор “, тъй като считат, че това може да се случи единствено във филмите и любовните романи. И въпреки всичко скорошно проучване разкрива, че любовта от пръв взор ни сполита по-често, в сравнение с си мислим, изключително по-зрелите от нас.

Проучването на онлайн-изданието Retire Savvy открива, че хората в по-напреднала възраст са способни доста по-лесно да открият, че нещо ги притегля от първия миг, в който го видят. Един от всеки четирима интервюирани на възраст над 65 години декларира, че може да реши за секунди дали е заинтересован от нова среща, до момента в който едвам 19 % от хората на 45 години могат да се похвалят със същото.

Хората към 60-те признават още, че е доста евентуално незабавно да сложат завършек на срещата, в случай че не почувстват неотложно привличане към индивида, с който са излезли.
Проучването ясно потвърждава, че колкото повече напредва възрастта ни, толкоз по-сигурни ставаме какво тъкмо търсим в живота и преставаме да вършим взаимни отстъпки с желанията си. 77 % от интервюираните над 65-годишна възраст споделят, че имат явен житейски проект, против едвам 55 % от хората в средата на 40-те си години.

Резултатите демонстрират още, че необвързаните хора в преклонна възраст нормално имат доста по-ясна визия къде желаят да отиват и какво да вършат на една среща, както и до каква степен се надяват да доведат тези връзки. Обратно, по-малко от половината от хората на 40 споделят същото.
Анкетираните на възраст 45 година и нагоре разкриват, че за тях е по-важно да намерят някого, с който да беседват. Връзките за развлечение и секс последователно изгубват водещото си значение с наближаването на 50-те.

Андрю Шийн, редактор на Retire Savvy разяснява: „ Абсолютен мит е, че животът завършва, когато навлезем в по-зрелите си години. Независимо дали приказваме за срещи с нови хора, излизане на заведение или он-лайн запознанство, визията ни за държанието на хората над 55 е остаряла с десетилетия. Те са надалеч от концепцията да водят спокоен и спокоен живот. Тъкмо в противен случай, когато става дума за срещи и романтика, групата над 55 е най-уверената “.

„ Нашето прочуване потвърждава, че хората над 55 години знаят какво желаят от връзките си и не се опасяват да си го вземат. Наистина, в доста случаи те се интересуват най-вече от намирането на  подобаваща компания със сходни ползи, с която да споделят втората половина от живота си. Има обаче и доста витални хора на 50 и 60, за които е не по-малко значимо да продължат пълноценния си полов живот “.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР