Много неща в живота ни се появяват и изчезват с

...
Много неща в живота ни се появяват и изчезват с
Коментари Харесай

Нищо не е същото: Те изчезнаха внезапно и никой не забеляза

Много неща в живота ни се появяват и изчезват с течение на времето. Някои неща изчезват ненадейно, а други безшумно. Наскоро в едно интернет изследване беше заложен въпросът: " Какво в последна сметка изчезна и никой не го видя? "

Ето няколко образеца за такива неща:

Да познаваме съседите си

" Наскоро слушах един подкаст за човешкото другарство и водещият сподели, че интернет постепенно прави допустимо да живеем, без да знаем кои са хората в прилежащата къща. "

" Преди беше по този начин, че се срещахме с хората от нашата улица или присъствахме на вечери, рождени дни и какво ли още не. Сега наподобява, че всеки няма потребност да се показва и единственият път, когато се срещаме, е в случай че имаме недоволство. "

CD/DVD устройства в преносимите компютри

" Разбрах за това преди един месец. Не владея преносим компютър или компютър, който да е кадърен за приложимост. Имам Lenovo, който за финален път стартирах преди четири години. Бях сюрпризиран, когато мои другари, занимаващи се с компютърни игри, ми споделиха това. Когато нямах Wi-Fi, слагах DVD-то си " Ърнест отива в пандиза " и заспивах докато го виждам на пода в остарелия си апартамент. Хубави времена ", разяснява един от интервюираните.

" Оптичните дискове са големи. Слагането на такова в преносим компютър към този момент няма смисъл; не помня по кое време за финален път ми се е налагало да употребявам DVD или CD. "

Играчки в кутии от зърнени храни

" Сега би трябвало да сканираш QR код, да им дадеш цялата си персонална информация и да изтеглиш приложението им, което им разрешава да наблюдават цялото ти потребление на телефона, само че получаваш емотикон! ", споделя един родител.

" Като дете по това време несъмнено забелязахме. За нас това беше огромен проблем, откакто спряхме да получаваме играчки в зърнените си закуски. "

Дълга кариера

" Може би е тъй като работя в развлекателната промишленост, само че дългите кариери изчезнаха. Което значи, че хората могат да бъдат невероятни в дадена работа. И въпреки всичко след 5+ години работодателите стартират да се чудят дали не биха се справили по-добре с по-млад/евтин претендент за работата ", разяснява различен човек.

" Големият проблем е, че заплатите и работата са в застой, тъй че когато искаш да подобриш стандарта си, би трябвало да се изкачиш по стълбицата, само че в личната ти компания чакат от теб света, с цел да го направиш. Така че е по-лесно да потърсиш друго място с по-високо възнаграждение. "

Силиконови гривнички

" Бяха големи, когато бях в началното учебно заведение. Някои деца носеха по дузина или две едновременно, тъй че изглеждаше все едно имат огромно парче гума на китките си ", споделя различен.

" Наскоро се отбих в Hot Topic и там имаше доста от тях. Очевидно нещата от края на 2000-те години към този момент се връщат. "

Пощенски картички

" И то освен на нормалните места, като магазините за сувенири на музеите и туристическите клопки ", спомня си един от интервюираните.

" Едно време на всяка спирка за камиони или в крайпътния мотел можеше да си купиш картичка на дребното градче, през което минаваш. Но към този момент не е по този начин. "

Дъвка със захар

Кой не е дъвкал такава като дете?  " Напоследък дъвките стават все по-щадящи. Забелязали ли сте? Някои от тях са прекомерно ментови. Сякаш безусловно се пробват да ни навредят ", разяснява почитател на старите захарни изкушения.

" Дъвките в Обединеното кралство към този момент имат усет, като че ли се разхождате из Исландия без зимни облекла ".

3D телевизия

" Не бих споделил, че е отминало тихомълком.  Дори не знаех, че 3D малкия екран е нещо значимо, тъй че допускам, че просто се появи и изчезна, без никой да забележи ", дава отговор различен при заложен въпрос.

Което и от тези неща да ви липсва, е реалност, че към този момент не е толкоз настоящо. Преди години шлагер - през днешния ден пропуснат мит.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР