Много неща са се случили на „Валери Лейн“ през последните

...
Много неща са се случили на „Валери Лейн“ през последните
Коментари Харесай

Стоплящ сърцето финал на поредицата за очарователната уличка...

Много неща са се случили на „ Валери Лейн “ през последните три години. Нови любови са разцъфтели, токсични връзки са се разпаднали. Детски крачета към този момент припкат по паважа на обичаната уличка в Оксфорд. Есента доближава постепенно и уханието й към този момент се носи във въздуха дружно с обещанието за уютни следобеди с чаша чай, обичана книга и топло одеяло, ароматни свещи, а за какво не и някое шоколадово лакомство.

Промени са настъпили в живота на всички притежатели на магазинчета, само че едно си остава същото – топлото другарство, което ги свързва. И желанието да оказват помощ на всеки в потребност.

Но тогава се случва нещо ненадейно и Лори, Кийра, Руби, Сюзън и Орхид би трябвало да са по-сплотени от всеки път, с цел да изпълнят желанието на безценен другар.

За създателя

Мануела Инуса е родена през 1981 година в Хамбург и още от дете мечтае да стане писателка. Малко преди своя трийсети рожден ден взема решение, че моментът е в този момент или в никакъв случай. Сред най-популярните й романи са книгите от поредицата за „ Валери Лейн “, които омагьосаха сърцата на читателите и превзеха листата с бестселъри на Spiegel.

Освен създател на увлекателни романи, Мануела Инуса е и почитателка на пътешествията, трилърите, чая и английската поп музика. Тя към момента живее в родния си град със брачна половинка си и две им деца.

По мотив последната книга за „ Валери Лейн “ авторката споделя:

Толкова обикнах хората от „ Валери Лейн “, че ще ми бъде мъчно да се откъсна от тях, и зная, че мнозина от вас се усещат по същия метод. Всяка разлъка е тежка, само че това им е хубавото на книгите, че човек може да ги препрочита още веднъж и още веднъж. В този смисъл си поисквам „ Валери Лейн “ да не потъне в давност и скъпите ми читатели да ме последват и на други места, които – уповавам се – ще обикнат също като павираната, накичена с цветя, излъчваща романтика уличка в Оксфорд, на която всеки е добре пристигнал и на която всички ние към този момент се усещаме като вкъщи си.

Кулинарно ентусиазъм от „ Валери Лейн “

„ Малката уличка на огромните сърца “ слага прочувствен свършек на поредицата за „ Валери Лейн “. Освен топлота, усмивки и положително въодушевление, книгата ще ви предложи и няколко вкусни предписания – по една от всяка от обичаните ни героини. Нека надникнем дружно в сладкарската тетрадка на Кийра и удължим удоволствието от историята за най-романтичната улица в света, като приготвим следните изкусителни лакомства.

Шоколадовите курабийки на Кийра

Съставки за към 30 броя

250 г брашно

120 г захар

20 г ванилова захар

1 пакетче бакпулвер

1 щипка сол

5 с. л. прясно мляко

150 г масло или маргарин

100 г шоколадови капки

Изсипете в купа брашното, захарта, ваниловата захар, бакпулвера, солта и млякото. Разтопете маслото и го прибавете в купата. Разбъркайте добре. Накрая разбъркайте в още топлата маса шоколадовите капки, до момента в който леко се разтопят, тъй че да се получи мраморна шарка. Оформете от тестото топчета с размер на череша, сложете ги в тава, покрита с хартия за печене, и лекичко ги натиснете. Печете 15–20 минути на 150 °С с включени горен и низък реотан.

Съвет от Кийра

За веган вид използвайте растителен маргарин, бадемово или овесено мляко. Между другото, множеството шоколадови капки за печене са веган артикули.

Откъс от „ Малката уличка на огромните сърца “

В един топъл ден в края на лятото двама души на достопочтена възраст вървяха по „ Валери Лейн “ в Оксфорд. Току-що бяха изпили по чаша великолепен чай в ъгловото магазинче, където бяха дългогодишни клиенти, и още бяха в приповдигнато въодушевление от задушевната атмосфера, която всякога ги посрещаше там. Ала собственичката на въпросното магазинче не бе единствената, която им вдъхваше възприятието, че са мечтани посетители. Такава бе и притежателката на прилежащата шоколатерия, където се отбиха по-късно.

„ Валери Лейн “ от дълго време се бе трансформирала в техен втори дом. Колко прелестни мигове бяха прекарали тук, какъв брой изключителни хора бяха срещнали! Колко постоянно бяха получавали помощ в сложни за тях времена! И на какъв брой топъл банкет се бяха радвали при всяко свое идване на тази улица! Да, симпатичните притежатели на магазини от „ Валери Лейн “ бяха участвали даже на тяхното встъпване в брак преди четири години – събитие, което двамата не бяха вярвали, че ще изживеят и което тези хора бяха трансформирали в нещо още по-специално.

Жената подбра обичаните си бонбони, които брачният партньор й купуваше всяка седмица. Бяха толкоз щастливи, че са дружно. На тяхната напреднала възраст не беше изключително всекидневно да имат сътрудник до себе си – само че какъв брой необикновено бе в осемдесетте си години още веднъж да намериш любовта.

Старата дама със снежнобяла коса се усмихна признателно на скъпия си брачен партньор, пъхна бонбоните в чантата си и го хвана на разположение. Заедно стигнаха до края на уличката, където имаше остаряло черешово дърво. То беше там от края на XIX в. и положителната Валери, на която бе кръстена улицата, бе варила конфитюр от плодовете му преди повече от век.

Знаеше се, че Валери Бонам е била забележителна жена, непроменяемо дружелюбна, с голямо сърце. Днешните притежатели на магазини и жители на дребната уличка не й отстъпваха по нищо. Тъй като също бяха постоянно подготвени на оказват помощ съгласно опциите си, изслушваха съпричастно всеки проблем на обърналите се към тях, а на първо място одобряваха за най-естественото нещо на света да правят добрини за другите.

Старата дама беше изтощена и помоли брачна половинка си да отдъхнат за малко на пейката до дървото. Седнаха там и се загледаха в оживлението, царящо на това вълшебно място...
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР