Много неща продължават да се разглобяват в международния ред, каза

...
Много неща продължават да се разглобяват в международния ред, каза
Коментари Харесай

Петър Карабоев: Много неща продължават да се разглобяват в международния ред

" Много неща не престават " да се разглобяват " в интернационалния ред ", сподели пред Българска национална телевизия Петър Карабоев, интернационален редактор в " Дневник ".

" Екзистенциален е казусът и това дава доста козове на Нетаняху. Да, циниците ще ви кажат, че той има потребност от друга рецесия и друга война, с цел да продължи да съществува, тъй като когато войната в Газа завърши, ще му бъде потърсена сметка за какво се стигна до такава степен ".

" Рамката е разчупена, разрушена е. Парадигмата е напълно друга. Разговорът е друг, тъй като преди всичко Иран наруши едно табу, което съществуваше повече от четири десетилетия от съществуването на ислямската република - да не атакува Израел от лична територия ", добави той

Според него Израел е " разчел неверно една обстановка, а след него същата неточност прави и Иран ".

" Израел разчете неверно обстановката с удара в Дамаск, тъй като както до момента се предполагаше войната с Иран се водеше под радара. Не беше сред двете страни открита. А Иран предупреждаваше и този път беше годно, че ще отговорят ".

Петър Карабоев сподели, че грешката на Иран е в прекрачването на " алената линия ". Допълни, че мисли, че войната в Газа е към края си.

" Друг от проблемите, които Иран сътвори, е големият въпрос за какво стандартното оръжие, и американско наличие и западно в региона, не подейства сдържащо. Ако стандартното оръжие не работи сдържащо в каква зона влизаме, в нуклеарна? И всички съседи ще изискат нуклеарно оръжие ".

Според интернационалния редактор войната е екзистенциална и Израел се бори за оцеляване.

" От Газа насам има дълбоки, дълбоки въпроси за смисъла на съществуването на тази страна и в случай че тя не отвърне на удара, да знаете, че всички евреи по света, които считат Израел за окончателното леговище, в случай че нещо им се случи, внезапно престават да имат вяра в съществуването на тази страна ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР