Много насилници в началото могат да изглеждат като Чаровния принц.

...
Много насилници в началото могат да изглеждат като Чаровния принц.
Коментари Харесай

Момичета, внимавайте! Ето знаците, които издават, че той е насилник:

Много насилници първоначално могат да наподобяват като Чаровния принц. Едва по-късно стартират да демонстрират същинското си лице. Тогава насилниците се пробват да управляват сътрудниците си посредством заплашване, закани, изолираност и даже принуждение.

И по този начин, по какъв начин можете да разберете дали човек ще се окаже принудител преди да е късно? Ето ясните признаци, за които би трябвало да внимавате.

1. Ревност и владеене. Иска да е с теб непрекъснато. Обвинява те, че изневеряваш от самото начало. Следи те и постоянно се обажда. Моли другари да те ревизират.

Иска да ревизира телефона ти и или обществените медии и споделя, че в случай че нямаш какво да криеш, тогава няма да имаш нищо срещу.
Иска да знае паролите за профилите ти в обществените мрежи.
Винаги желае да знае къде си или с кого си.

2. Контролиращо държание. Постоянно задава въпроси с кого прекарваш времето си, какво си правила/облякла/казала, къде си ходила. Кара те да искаш позволение да правиш избрани неща. Държи се по този начин, като че ли нямаш способността да вземаш положителни решения. Прикрива контролиращото си държание, като се преструва, че е угрижен за твоята сигурност.

3. Действа бързо. След шест месеца  или по-малко желае да заживеете дружно или да се сгодите. Говори за обич от пръв взор. Оказва напън за обвързване. Казва, че ти си единствената, която може да го накара да се усеща по този метод.

4. Нереалистични упования. Прави ти похвали по метод, който те кара да изглеждаш свръхчовек. Прекалено хвалебствен е. Очаква да бъдеш перфектма. Казва неща от рода на: „ Аз съм всичко, от което се нуждаеш. Ти си всичко, от което се нуждая. “

5. Изолация. Унижава всички, които познаваш- приятелите ти са или глупави, или мръсници, или му изневеряваш с тях, фамилията ти е прекомерно контролиращо, околните ти не обичат същински или си прекомерно подвластна от тях. е ти дава да използваш кола или да приказваш по телефона. Опитва се да отреже всичките ти запаси.

6. Обвинява другите за проблемите. Ако има проблеми в учебно заведение или на работа, постоянно някой различен е отговорен. Ако нещо се обърка във връзката, виновността е напълно твоя. Не поема отговорност за личното си държание.

7. Обвинява другите за възприятията си. Опитва се да те накара да носиш отговорност за това по какъв начин се усеща. „ Ядосваш ме. “ „ Нараняваш ме, като не правиш това, което те апелирам. “ „ Не мога да не се нервирам. “ Не поема отговорност за личните си усеща.

8. Свръхчувствителност. Лесно се наскърбява. Гледа на всичко като на персонална офанзива. Търси борби. Непредсказуем е. Никога не можеш да знаеш какво ще го разстрои.

9. Неуважителен е или нечовечен към другите. Жестоко санкционира животни или деца. Нечувствителен е към болежка и страдалчество. Не се отнася с почитание към другите и подценява възприятията им.

10. Доктор Джекил и мистър Хайд. Внезапни промени в настроението – като че ли има две персони. В едната минута е благ, в идната е избухнал. Един момент е благополучен, в идващия – печален.

11. Използва възприятието за виновност като надзор. Злоупотребата може да бъде както прочувствена, по този начин и физическа. Важно е да запомните че можете да се окажете в насилствена връзка, даже когато не е намесено принуждение.

Често един от по-ранните признаци на корист във връзката е прочувствената операция. Чудесен метод да те манипулира да правиш това, което той желае, е да се опита да те  накара да се почувстваш зле, когато не го правиш.

Може да споделя неща като: „ Ти си такава егоистка “ или „ Защо постоянно би трябвало да се грижиш за всички останали, с изключение на за мен? “

12. Принизява те. Оцелелите от принуждение постоянно откриват, че самочувствието им е постепенно смазано от техните насилници. Отнемането на самочувствието и увереността е за да те обезсили.

13. Животът му е фокусиран върху теб. Това сигурно е знак за нездравословна връзка, когато някой няма нищо друго, което се случва в живота му, с изключение на неговия сътрудник. И това също може да бъде ранен сигнален знак за евентуално насилствена връзка.

14. Зависим е. Има доста мощна връзка сред пристрастяването към субстанции и домашното принуждение. Изследванията демонстрират, че сред 25 и 50 % от мъжете, които правят домашно принуждение, имат проблеми с алкохола. Mъжете с проблеми с алкохола са шест пъти по-склонни да злоупотребяват с колегата си.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР