Много изследвания доказват ползите за здравето ни, които получаваме от

...
Много изследвания доказват ползите за здравето ни, които получаваме от
Коментари Харесай

Ето как да пиете кафето си, за да е по-полезно

Много проучвания потвърждават изгодите за здравето ни, които получаваме от пиенето на кафе. Разбира се, в случай че не внимаваме с кофеиновата напитка, бързо можем да се пристрастим, трансформирайки я в табиет.

За да извлечете максимума от утринната си чаша на драго сърце, ето няколко навика, които сигурно ще подобрят здравето ви.

1. Опитайте "бронирано " кафе

"Бронираното " кафе закупи популярност около по този начин нашумелите кето и нисковъглехидратни диети. Всъщност, то съставлява напълно обикновено кафе, комбинираме с лъжичка кокосово или нормално несолено масло. Смята се, че покачва положителния холестерол, понижавайки триглицеридите, а за тези от вас, които не обичат да закусват, е страховит и изобилен старт на деня.

2. Редуцирайте захарта

В идеалния случай би трябвало да пием кафето си без добавена захар или подсладител, само че това не е елементарно. В последна сметка, можете да пробвате да я заместите със стевия или еритритол и по този начин доста ще намалите дневния банкет.

3. Избягвайте кофеина след 2 следобяд

Кафето е стимулираща напитка, което е една от аргументите да е толкоз известно. Недостатъкът е, че може да наруши цикъла ви на сън. Можете да си позволите 2-3 чаши кафе заран, само че се пробвайте да го избягвате след 14 часа.

4. Добавете канела или какао

Добавянето на какао към кафето ви е освен превъзходен метод да удвоите антиоксидантите, само че и няма да имате потребност от захар. Можете да пробвате и мока – тип кафена примес с мирис на шоколад. Същото важи и за канелата, която е мощна термогенна и антиоксидантна "суперхрана " с присъщ усет и мирис.

5. Не пийте кафе на гладно

Пиенето на кафе на празен корем не е най-хубавата концепция, в случай че не е "бронирано ". Този неприятен табиет може да повреди стомашната ви лигавица и да аргументи киселини.

6. Заложете на филтрирана вода

Често сме склонни да слагаме чешмяна вода в машината за кафе. Но истината е, че кафето, приготвено с филтрирана вода, има по-добър усет, а и не съдържа тежки метали от старите тръби.

7. Опитайте да преминете към бадемово мляко

Ако сте върл последовател на кофеина и сте склонни да пиете повече от 1 или 2 чаши дневно, най-добре е да ограничите количеството мляко. Заложете на по-здравословна алтернатива като бадемово или кокосово мляко за естествено кремообразна опция.

Източник: iwoman.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР