Много изследователи смятат, че черната сол е най-полезна за здравето.

...
Много изследователи смятат, че черната сол е най-полезна за здравето.
Коментари Харесай

Ето коя сол е най-полезна за консумация и коя трябва да избягваме

Много откриватели считат, че черната сол е най-полезна за здравето. Тя съдържа доста потребни субстанции и микроелементи, а също по този начин има удобно влияние върху храносмилането и стомашно-чревния тракт.

Обикновената трапезна сол се счита за нездравословна , откри Public News Service.

Цветът на черната сол се изяснява с обстоятелството, че там, където се добива, има доста сероводород. Такава сол се продава в недопечен тип. Най-често жителите купуват елементарна трапезна сол, която е авансово почистена и по този метод губи всички потребни субстанции.

В такава сол се прибавят изпарители на влагата и избелващи субстанции, по тази причина специалистите поучават да не се злоупотребява с нея. Йодираната сол се разграничава от трапезната по това, че е обогатена с калиев йодид, който се предписва при дефицит на йод в организма. При термична обработка обаче такава сол губи потребните си свойства и се трансформира в елементарна сол.

Морската сол се смята за потребна заради наличието на магнезий, калий и сулфати. В нея обаче има хлориди и натрий, а наличието на йод е доста ниско, тъй че тя няма да помогне за попречване на йодния недостиг. Хималайската или розовата сол съдържа натрий, калий, калций, магнезий и флуорид. Розовата сол постоянно се употребява в козметиката.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР