„Много информация знам за ВВС, но не знаех, че военнослужещите

...
„Много информация знам за ВВС, но не знаех, че военнослужещите
Коментари Харесай

Съпругата на загиналия пилот на МиГ-29: Посочената в доклада основна причина всъщност не е основна

„ Много информация знам за Военновъздушни сили, само че не знаех, че военнослужещите подреждат на управителния състав. Кратко, ясно и задоволително. Благодаря най-малко за действителните данни, с които посочената съществена причина в действителност не е съществена “.



Това написа във „ Facebook “ Димитрина Попова, вдовицата на починалия водач Валентин Терзиев, който се разруши с изтребител МиГ-29 в Черно море по време на обучение край Шабла на 9 юни.

По-рано през днешния ден от Министерството на защитата разпространиха отчета на „ Военна полиция “ за авиоинцидента.

На процедура изводът на проверяващите е, че главната причина за разбиването на изтребителя е в водача – поради загуба на пространствена ориентировка. В отчета обаче е посочена и съпътстваща причина, за която е посочена групата за бойно ръководство и управлението на стрелбите. Те не са решили риска от по-голямата скорост, с която е падала целта. От комисията, която движи следствието, към този момент отхвърлят коментар.

В отчета са оповестени и представени последните думи на майор Терзиев и разговорът му с управлението на полета.

„ Отсега се вижда, че някой умишлено е предиздвикал майор Терзиев да слезе на дребна височина, което за мен е закононарушение. Още повече като се има поради, че той е имал напълно най-малък нальот през годината “, разяснява Димитър Ставрев, редактор на списание „ Клуб Криле “.

„ Най-важното нещо, което ще ни даде черната кутия, е това на каква височина е спряла работата на черната кутия. Ако тя е на 2000 метра изключена това значи детонация във въздуха, в случай че е ена 0 метра по този начин както се приказва сега загуба на ориентировка “, е мнението на авиоексперта Ангел Борисов.
До 3-4 седмици следва да бъде снет и записът от черната кутия в Русия.

Две версии, които са отхвърлени в хода на следствието, са отвод на авиационната техника, както и разрушаването на самолета от осколки при изстрелването на ракетата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР