Много хора възприемат Facebook като място за клюки, но истината

...
Много хора възприемат Facebook като място за клюки, но истината
Коментари Харесай

5 полезни неща, за които можете да ползвате Facebook, а не знаете

Много хора възприемат Фейсбук като място за злословия, само че истината е, че обществената мрежа може да бъде потребна по доста способи. От MakeUseOf ни показват някои от функционалностите ѝ, които не са толкоз известни.

Фейсбук може да се употребява за:

1. Намиране на работа

Функцията „ Фейсбук Jobs “ може да ви помогне доста, в случай че си търсите нова работа. Можете да филтрирате резултатите по браншове, единствено би трябвало да изберете „ Restaurant/Cafe “, „ Beauty “, „ Real Estate “, „ Education “ или различен желан от вас вид. Има също по този начин и поле за търсене, което ви разрешава да издирвате съответна позиция.

2. Пазаруване

Ако сте в въодушевление да пазарувате, възползвайте се от функционалността Фейсбук Marketplace. На уеб страницата изберете „ Marketplace “ от менюто, а в мобилното приложение натиснете „ Shops “. След това може да започнете да пазарувате. Друг метод да пазарувате е посредством функционалността „ Buy and Sell Groups “. Тя ви разрешава да се присъедините към групи, в които вземат участие хора от вашия регион, с цел да купувате и продавате артикули.

3. Дарения и набиране на средства

Разделът „ Fundraisers “ предлага чудесна опция за тези, които желаят да дарят пари за добра идея. Ще откриете безкрайни благоприятни условия за набиране на средства и можете да дарите с едно кликване. Чрез бутона „ Create Fundraiser “ и попълване на съответната форма, вие също може да започнете да набирате средства.

4. Времето и спорта

Ако употребявате мобилното приложение на Фейсбук, докоснете „ Weather “, с цел да разберете какво е времето на открито, както и прогнозата за идващите 5 дни. Информацията е от Weather.com и в случай че натиснете линка ще отидете на уеб страницата за повече информация. „ Sports “ е друга функционалност, налична единствено в мобилното приложение.

5. Крачкомер

Ще имате потребност от приложението Moves, което е гратис за Android и iOS. Информацията за това какъв брой крачки сте създали денем и къде ще е налична непосредствено във Фейсбук.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР