Много хора трудно могат да си представят живота си без

...
Много хора трудно могат да си представят живота си без
Коментари Харесай

Как и защо да ограничим захарта

Много хора мъчно могат да си показват живота си без сладко. Бонбони, сладкиши, пастички, захар в кафето и в чая – всичко това вреди на здравето ни.

Ако желаете да намалите количеството захар, което консумирате, би трябвало да знаете по какъв начин да го извършите. Знайте, че захарта не е храна. Тя съдържа доста калории и напълно малко хранителни субстанции.

За да преработи захарта, организмът ви взима витамини от витално значими органи и по този начин те остават без задоволително храна, с цел да действат обикновено.

Захарта води до напълняване. Калориите се натрупват като мазнини в тялото ви. Захарта ви прави нервни. Прекалената консумация на захар води до повишение на нервните сривове.

Това се получава, тъй като при висока консумация на захар в кръвта се изхвърля доста инсулин и адреналин. Захарта провокира диабет, проблеми със сърцето и бъбреците.

 Хранене

Захарта скапва зъбите. Тя пречи на работата на имунната система. Високата консумация на захар провокира ранна поява на бръчки. Само за седем дни можете да измененията метода си на хранене.

Това не значи, че желанието ви за сладко ще се изпари незабавно. Постепенно преминавайте към нов метод на хранене. Когато желаете да хапнете нещо сладко, протегнете ръка към пресни или сушени плодове.

Те съдържат фруктова захар, само че също по този начин минерали, витамини и влакнини. Те са добър сурогат на бонбоните и пастите. Правилата на десерта са следните – през първата седмица яжте десерт единствено един път на ден.

През втората – два пъти седмично. През третата – не повече от един път седмично. Половината десерти, които консумирате, би трябвало да са направени от плодове.

Не пийте газирано, то съдържа доста захар, заместете го с домашна лимонада или леден чай. Ако не можете без газирано, пийте газирана минерална вода.

Не правете ресурси от сладки вкусотии в дома си, просто няма по какъв начин да се получи по този начин, че да не ги изядете, в случай че непрекъснато са пред очите ви. Ако доста ви се желае десерт, излезте на разходка и подишайте чист въздух.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР