Много хора страдат от повишена кръвна захар, което често може

...
Много хора страдат от повишена кръвна захар, което често може
Коментари Харесай

Подходящи билки за понижаване на кръвната захар

Много хора страдат от нараснала кръвна захар, което постоянно може да докара до редица проблеми за организма. За благополучие, има доста естествени способи, посредством които равнището на кръвната захар може да бъде намалено. Те не са нездравословни и единствено могат да допринесат за благосъстоянието на организма. Днес сме ви подготвили няколко от най-подходящите билки за намаление на кръвната захар, заяви " Труд бг ".

Канела

Канелата е доста известна съставна част, която доста хора обичат да прибавят към кафето и сладкишите. Тя прибавя наслада, без да прибавя спомагателна захар. Също по този начин, тя може да контролира равнищата на инсулин, глюкоза и мазнини в кръвта. Допълнително, екстрактът от канела има позитивно въздействие върху кръвното налягане.

Бял бодил

Белият бодил, прочут още като млечен трън, може да помогне при редица болести. Екстрактът от бял бодил е богат на антиоксиданти, като по едно и също време с това има страхотни противовъзпалителни свойства. Допълнително, тази билка намалява кръвната захар без да води до каквито и да е странични резултати.

Босилек

Босилекът е вкусна и потребна билка, която може да помогне за надзор на кръвната захар, в случай че се приема на гладно или след хранене. За добър резултат, би трябвало да се приема сок от листата на босилек. Той има още доста потребни свойства, като да вземем за пример облекчение на болките в корема и помощ при алергии.

Женшен

Женшенът е превъзходен метод за повишение на секрецията на инсулин в тялото. Тази билка води до понижаване на кръвната захар, а в случай че се приема задоволително постоянно, тя може да ги управлява и изцяло. Въпреки това, приемът на женшен би трябвало да бъде деликатен, защото не трябва да се комбинира с медикаменти и може да докара до не толкоз положителни резултати.

Глухарче

Глухарчето има разнообразни лекарствени приложения, като едно от тях е помощ при диабет и понижаването на кръвната захар. Листата от глухарче могат да се употребяват в салати, или да се хапват настрана. Коренът на глухарчето подтиква произвеждане на повече инсулин. Прием на дестилат от глухарче може да подкрепи регулирането на кръвната захар по един превъзходен и изцяло здравословен метод.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР