Много хора със симптоми на коронавирус изобщо не са включени

...
Много хора със симптоми на коронавирус изобщо не са включени
Коментари Харесай

Личен лекар: Много заразени с COVID-19 са извън статистиката, те нямат пари за PCR-тест

 Много хора със признаци на ковид въобще не са включени в статистиката. Те се намират на домашно лекуване, следят се от персоналните си лекари, само че тези пациенти нямат пари за PCR. Вероятно са заболели от COVID-19.

" Не знам за какво в нашата страна се одобри, че диагнозата ковид се слага единствено с PCR, в медицината диагноза се слага с анамнеза. Потвърждение лабораторно, някакво имаме, от проучванията, което е PCR-ът ", сподели доктор Виктория Чобанова, ръководител на Сдружението на общопрактитуващите лекари в София-област в студиото на БиТиВи.

" Ние не сме спирали да сме на първа линия, от началото на епидемията имаме пациенти на домашно лекуване, които ревизираме и лекуваме. Електронно издаване на проби нямаме по какъв начин да се провежда до края на седмицата. Нямам по какъв начин да се издават от персонални лекари ", добави доктор Чобанова.

Д-р Чобанова прикани тестванията да са безвъзмездни и посочи, че от началото на епидемията общопрактикуващите лекари упорстват за това. Тя добави. че не е правилно, че през РЗИ всеки с недоволства може да получи тест. Дори лекари нямат достъп от време на време до гратис тестване.

" Това, което министърът разгласи, че през РЗИ всеки пациент с недоволства, може да получи тест, не е правилно, може би на някои съумяват да създадат, само че не и на огромната част от хората в това число и сътрудници нямат достъп до безвъзмездни проби ", сподели доктор Чобанова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР