Много хора подхождат към криптовалутите с идеята да увеличат богатството

...
Много хора подхождат към криптовалутите с идеята да увеличат богатството
Коментари Харесай

От немотия до богатство: Запознайте се с обикновените хора, които станаха крипто милионери

Много хора подхождат към криптовалутите с концепцията да усилят благосъстоянието си, следвайки сполучливите истории на тези, които от рано са се насочили към Биткойн и в този момент се радват на възвръщаемостта на финансовите си решения.

Нещо повече, Биткойн е един от образците за демократизиране на достъпа до струпване на благосъстояние от страна на тези, които не произлизат от заможни среди.

Средностатистически хора са се трансформирали в милионери с помощта на ранните си вложения в една или друга криптовалута, на уменията си за търговия или на присъединяване си в развиването на блокчейн промишлеността. Някои подходиха към криптовалутата, когато тя не беше известна, а други повярваха в технологията и създадоха свои лични компании.

Ще бъдете ли идващият милионер?

Функционалните (utility) токени не са единствените, които вършат милионери с течение на времето: меме монетите са посочили, че са източник на благосъстояние – можете да попитате ранните вложители на PEPE.



Точно това е задачата на Meme Moguls , нова меме монета, която има за цел да навлезе на крипто пазара през идващите няколко месеца. Meme Moguls, която сега е налична на цена от $0.0021 в предварителната си продажба, има за цел да бъде платформа за продан на вложителите, които се интересуват от търговия и вложение в меме  токени.

За да възнагради ранните участници, екипът зад плана също по този начин раздава $10,000 в края на всеки стадий на предварителна продажба. Като се знаят опциите за доходност на меме монетите при стартирането им, най-хубавият миг за придобиване на някои токени е в този момент.

Ето някои от елементарните хора, които станаха милионери в света на криптовалутите:

Джед Маккейлъб, DeFiпредприемач

Маккейлъб е съосновател на Ripple, една от най-изявените DeFi платформи сега на крипто пазара. и Stellar (XLM), различен децентрализиран протокол с отворен код. Следвайки казаното в увода, той е и един от първите разработчици на Биткойн, а по-късно се включва в тези планове, което го е направило крипто милионер.

Кристофър Кох, непредвиден милионер

Норвежецът Кристофър Кох купува повече от 5000 Биткойна за $27 към 2009 година, до момента в който се занимавал с магистратурата си. Според Кох той не е знаел, че тази покупка ще бъде едно от най-хубавите финансови решения в живота му. Всъщност, когато осъзнал цената на това, което съдържа портфейлът му, той прекарал през целия ден в търсене на вярната ключова дума, като в това време схванал, че е станал милионер за една нощ.

Тайлър и Камерън Уинкълвос

Най-известни след излизането на кино лентата “Социалната мрежа ”, който изяснява правния спор сред тях и Марк Зъкърбърг по отношение на основаването на Фейсбук. Близнаците получават $65 милиона и акции на Фейсбук в границите на съглашението от 2008 година

След това те стартират да влагат в Биткойн. Според “Washington Post ” към ноември 2013 година близнаците са имали 1% от всички BTC в обращение. Те са и създатели на борсата за криптовалути Gemini, което в допълнение е асъдействало за развиването им в крипто пространството.

Чанпен Джао (CZ), който продава къщата си, с цел да влага всичко в Биткойн

Чанпен Джао, по-известен като CZ, е създател и някогашния основен изпълнителен шеф на Binance, една от главните платформи за продан на криптовалути в света. Според листата на Forbes за 2018 година “Най-богатите хора в криптовалутата ” CZ е третият в класацията с чисто положение от 1.1-2 милиарда $.

През 2013 година CZ продава жилището си в Шанхай и влага всички пари в Биткойн. Основният миг обаче, който го катапултира в определената група на най-богатите хора в света на криптовалутите, е стартирането на Binance през 2017 година Платформата съумява да събере $15 милиона при първичното си предложение на монети (ICO), а търговията стартира 11 дни по-късно. За седем месеца платформата се трансформира в най-голямата крипто борса в света по размер на търговията.

Виталик Бутерин, създател на Етериум

Голям покровител на Биткойн през цялото време. Всъщност той основава списание за Биткойн през 2011 година Въпреки това той вижда някои дефекти в осъществяването на Биткойн и взема решение да сътвори Етериум. Етериум е втората по величина криптовалута в света, а блокчейнът се употребява от разработчици и компании за основаване и създаване на хиляди децентрализирани приложения и монети. Нетната му стойност се прави оценка на $1.5 милиарда.

Олаф Карлсон-Уи получава заплатата си в криптовалута

Олаф Карлсон-Уи е създател на Polychain Capital, компания за вложение в криптовалути, която той основава откакто напуща Coinbase през 2016 година Когато учи в университета, той взема решение, че покупката на Биткойн – който по това време е сред $20 и $30 – е добра инвестиция.



Освен това, когато е работил в Coinbase, той е изискал от компанията да изплаща заплатата му в криптовалута, защото е бил сигурен в бъдещето на тази технология. Следването на това решение било възнаградено: той станал милионер. Според оценки на Forbes към април 2021 година положението на Уи е над $4 милиарда, освен с помощта на вложенията му, само че и на основаването на компанията му Polychain.

Джереми Гарднър, пазаруване на Биткойн против кеш

През 2013 година Гарднър стартира да придобива Биткойн от свои сътрудници против пари в брой и бързо усилва благосъстоянието си, като го удвоява. На 25-годишна възраст той е натрупал един милион $ в Биткойн.

Известен е с парцела, наименуван “Крипто замъкът ” – триетажна къща в Сан Франциско, която посреща други фенове на криптовалутите. Гарднър твърди, че тези, които населяват “Крипто замъка ”, са спечелили милиони долари, употребявайки криптовалути.

Със обявена чиста стойност от $300 милиона, Гарднър е основал крипто империя, като печели от криптовалути и популяризира познания, защото има още две компании – Blockchain Education Network, която има за цел да усили образованието към криптовалутите, и Augur – платформа за прогнозиране на крипто пазара.

Купър Търли, милионер с помощта на Етериум

През 2018 година, когато Биткойн струваше $2,000, а Етериум – $100, Купър решил да влага съвсем всичките си пари в Етериум. Упоритостта му да не пипа тези вложения му разрешава да доближи седемцифрено чисто положение на 25-годишна възраст, съгласно CNBC Make It.

Младият милионер стартира да се интересува от Етериум, до момента в който учи музикален бизнес в университета през 2017 година Потенциалът на блокчейн да промени музикалната промишленост и да помогне на артистите да поемат контрола върху музиката и облагите си го кара да реши да влага в тази нова технология.

Ерик Финман, младеж милионер

През 2010 година Ерик Финман отива с по-големия си брат на митинг във Вашингтон, където вижда човек, носещ тениска с Биткойн. Когато попитал брат си какво е това, брат му дал отговор: “Това ще постави завършек на Уолстрийт ”.

Година по-късно той взел $1,000, които баба му му била дала, и вложил всичките в Биткойн, който по това време се търгувал за към $10. Всеки знае по какъв начин Биткойн се разрасна през последните 13 години и каква възвръщаемост донесе на ранните си вложители. Поради това Финман се смята за крипто милионер. Когато е на 15 години, той продал Биткойн на стойност $100,000 и стартирал просветителна платформа, наречена Botangle, Няколко години по-късно я продава за 300 BTC, като в допълнение уголемява портфолиото си.

Рейчъл Сигел, от заместващ преподавател до крипто милионер

През 2017 година Сигел е работила като заместващ преподавател в Ню Йорк. След като посещава афтърпарти на конференция за криптовалути, тя взема решение да вложи седмичните си свободни пари – към $25 – в криптовалути. През идващите години крипто вложенията ѝ нарастват, с цел да доближат седемцифрена сума през февруари 2022 година, съгласно CNBN.

Днес Сийгъл към този момент не концентрира кариерата си върху образованието, а е създател на Crypto Finally – платформа, която упорства за всеобщото приемане на блокчейн технологията.


Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР