Много хора по света стартират деня си с чаша ароматно

...
Много хора по света стартират деня си с чаша ароматно
Коментари Харесай

Защо първото КАФЕ трябва да е преди 10 часа

Много хора по света започват деня си с чаша ароматно кафе. Дали обаче в някакъв миг сте се замисляли има ли значение часът, в който консумираме кофеиновата напитка? Днес ще споделим с вас за какво е целесъобразно първата чаша от тази тонизираща течност да се приема преди 10 часа.
Защо кафето би трябвало да се пие преди 10 часа?
Счита се, че кафето, което е употребявано след 10 часа, няма да зареди организма ни с сила по този начин, както, в случай че го изпием преди този час. Като причина за това се показва хормонът кортизол. Именно той се отделя по 3 пъти дневно и има антистресово въздействие върху организма на човек.
Любимото кафе разкрива характера
Любопитен факт е, че освен невербалните знаци, държанието, зодията и визията ви могат да разкрият характера ви, само че и изборът на кафе...
Прочети повече
Сутрешното набиране на кортизол се случва сред 6 и 8 часа. Именно тогава тялото стартира да създава по-малко хормон, тъй като счита, че кофеинът ще добави тази разлика.

Към 10 часа равнищата на кортизол стартират да понижават. Именно тогава е най-добре да се одобри първото кафе за деня, само че не и след 10 часа. Втората доза е целесъобразно да се приема сред 14 и 17 часа.

Не е целесъобразно обаче да прекалявате с количествата кофеинова течност, които изпивате преди 10 часа. Това може да има и противоположен резултат. Не е изключено равнищата на кортизол в организма да се покачат внезапно.
Топ-9 на най-странните предписания за кафе
Всеки фен на кафето има свои секрети, които ревностно не бърза да споделя надлъж и нашир. Ето някои от най-необичайните предписания за кафе...
Прочети повече
Бъдете доста деликатни, когато става въпрос за банкет на кофеин. Запомнете, че най-подходящото време за първата доза е към 10 часа. Втората чаша ароматна напитка може да консумирате след 14 часа, само че не по-късно от 17 часа.

Статията има единствено информативна цел, не замества консултацията с доктор или уравновесеното хранене!

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР