Много хора изпадат в депресия след празниците. Оказва се, че

...
Много хора изпадат в депресия след празниците. Оказва се, че
Коментари Харесай

Ето защо изпадаме в депресията след Коледните и новогодишните празници

Много хора изпадат в меланхолия след празниците. Оказва се, че влизането още веднъж в работен режим е мъчно за огромна част от обществото.
„ Наричам този феномен коледен синдром. Това е едно положение, което е обвързвано с трескаво извършване на покупки преди празниците и надлежно следва отчаяние откакто те преминат”, съобщи пред Нова телевизия психиатърът доктор Веселин Герев. Той добави, че в съзнанието ни е заложено да чакаме повече в сравнение с получаваме.
„ Забележете по какъв начин се поздравяваме. Казваме доста. Пожелаваме си доста здраве, благополучие, шанс. Това разбиране натоварва с абсолютизъм и ни вкарва в меланхолия. Човек си споделя: „ Аз не получих доста подаръци”, сподели още доктор Веселин Герев. Според него множеството хора са с настройки не да си основават страсти, а да се опитат да си ги купят.
„ Животът е доста динамичен и стресиращ. Човечеството употребява много антидепресанти. Около 60 % от дейното население на света периодичен приема сходни лекарства ", добави доктор Герев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР