Много хора искат да се похвалят с предстоящо пътуване и

...
Много хора искат да се похвалят с предстоящо пътуване и
Коментари Харесай

Ето защо НЕ трябва да публикувате самолетния си билет във Facebook

Много хора желаят да се похвалят с идно пътешестване и разгласяват фотоси на самолетните си билети във Фейсбук, Instagram и така нататък Това обаче крие огромен риск. Експертът по сигурност на пътуванията Стив Ху изяснява какъв пред Bright Side.
Бордната карта съдържа повече информация, в сравнение с си мислите, в това число поверителни данни и опцията за смяна или анулация на резервацията.
" Реших да проверявам тъкмо какъв брой информация може да стане налична от една сходна фотография. Взех за образец кадър на пасажер, който лети с Delta Airlines. Компанията разгласява купища информация, включваща номер на електронния билет, референтен номер на резервацията, номер на постоянен клиент и даже какъв брой чанти сте чекирали.
Исках да ревизира какъв брой е уязвима системата и отидох на уеб страницата на компанията – в рубрика „ Управление на резервацията “ всичко, което беше належащо е да се вкара име на пасажера и номер на електронния билет или резервацията. Можех да видя всичко належащо на бордовата карта, тъй че елементарно съумях да вляза и да видя цялата информация на пасажера.
От тази информация можех да видя целия му маршрут, както и тъкмо по кое време пътува – детайлите включваха номер на мястото, детайлности за постоянен клиент и номера на билетите ", разказва специалистът.
Той съумял да открие и цялостна разбивка на... ДОЧЕТЕТЕ ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР