Много големи новинарски събития, които оформят теми за дискусии, са

...
Много големи новинарски събития, които оформят теми за дискусии, са
Коментари Харесай

Три урока по брандинг от Черната дупка

Много огромни новинарски събития, които оформят тематики за полемики, са мотиви за последвали разбори, свързани с маркетинга, пиара и брандинга. Оказа се, че не прави изключение и историята от 10-ти април за Черната дупка. 

Показаха първата фотография на черна дупка 

" Има три урока, които можем да извлечем от Черната дупка. Наскоро видяхме нейната фотография за първи път. Кой би предположил, че тя има толкоз доста, което може да ни каже за брандинга? ", написа в изданието Entrepreneur.com авторката Тифани Делмор. Ние бихме предположили, че тези уроци биха били, да вземем за пример, " Черното постоянно е на мода ", или  " Поглъщайте съперниците си! " и така нататък Но ето какво написа тя:

...

Първата фотография на черна дупка бе оповестена неотдавна, потвърждавайки образно стогодишни научни спекулации. И въпреки че самата фотография леко приличаше на " поничка с крем ", тя представя неоспорима вселенска мощ и мащаб. Като се замислим, има някои поразителни прилики сред черните дупки и самите марки. Не, повода не е, че марките са бездънни празнини, които заличават съществуването (въпреки това, което някои клиенти могат да кажат). Просто и двете притеглят вниманието ни и трансформират вселената ни - най-малко малко.

Едно от многото загадъчни свойства на черните дупки е тяхната безкрайна компактност, която им разрешава да усилват размера си безкрай, без да се трансформират по мярка. Една марка също по този начин би трябвало да се стреми да уголемява потребителската си база, без значително да трансформира характера си, като фрапантно променя своите полезности или обезсилва обещанията си от по-рано.

Какво можем да научим в интерес на тактиките за маркетингов напредък от... Черната дупка? Ами да вземем за пример, в случай че марките желаят да доближат нови клиенти дейно, те би трябвало да изследват нови тактики - в региона на цифровото, с цел да " колониализират " нови територии. 

Какво още? 

1. Приемете държанието " Придобиване за цялостен живот ". 

Бързият напредък е значим. Важно е обаче и да се намерения какъв брой дълго можем да задържим клиентите, които към този момент имаме. В идеалния случай, ще задържите клиентите си вечно (нищо не се връща от хоризонта на събитията в черната дупка, нали? Не желаете ли вашата марка да има такава гравитация?)

Дрю Кософ, основен изпълнителен шеф на рекламната организация за цифров маркетинг Rainmaker Ad Ventures, има вяра, че най-хубавите марки резервират дългоденствие. " Те изцяло схващат цената на новия клиент и основават своите формули за привличане към дълготрайния триумф, а не към приходите за деня ", написа той. " Това значи, че биха били нетърпеливи да придобият лидер или клиент при дребна краткосрочна загуба, в подмяна на огромна дълготрайна облага ". 

На процедура това води до увеличение на допустимия разход за придобиване, с цел да се вложат повече запаси в подхранващи връзки, които може да прибавят доживотна или безконечна стойност на марката. Примерен въпрос: вашите имейли статистически по-силни ли са (тоест, способстват ли повече " житейска " дълготрайна стойност на марката ви) от онлайн формите ви за регистрации във ваши събития, примерно уебинари?

Съвет: Харчете повече пари там, където ще получите най-големи дълготрайни облаги. 

Продължава на идната страница.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР