Много е вероятно южните квартали на София да преминат на

...
Много е вероятно южните квартали на София да преминат на
Коментари Харесай

Хидроинженер: Квартали в София могат да преминат на воден режим

Много е евентуално южните квартали на София да преминат на воден режим, в случай че стартира да се употребява вода от язовир ”Бели Искър ” за потребностите на Перник ”, разяснява пред Би Ти Ви хидроинженерът и общински консултант от ”Демократична България ” Грети Стефанова.
На 28 януари Столичният общински съвет би трябвало да вземе решение да разреши да бъде употребена водопроводната система на Столичната община за обезпечаване на вода за Перник. " Решението, което се предлага, визира 4 язовира, които не са в положително положение. Стената на язовир " Бели Искър " има потребност от ремонт, водата в язовир " Огняново " е радиоактивна, а самият той е без Акт 16 ", сподели още Грети Стефанова.

" Решението, което държавното управление е предложило, е единствено с цел да има режим на водата в Перник, само че няма да реши казуса с режима. Истинското решение да се построи язовир " Раянци ", който от десетилетия не е завършен. Това е вторият източник на вода за Перник и Радомир ", разяснява от своя страна проектант Борислав Игнатов, общински консултант от " Демократична България " и заместник-председател на Столичния общински съвет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР