Много е вероятно Фабио Куартараро да не успее да защити

...
Много е вероятно Фабио Куартараро да не успее да защити
Коментари Харесай

Куартараро е горд от своя сезон 2022

Много е евентуално Фабио Куартараро да не успее да отбрани своята купа в MotoGP, само че все пак французинът съобщи, че е горделив от своето показване през 2022 година. 

Преди утрешната Гран При на Валенсия, с която ще приключи акцията, водачът на Ямаха изостава с 23 точки от Франческо Баная, който има невероятна втора половина на сезона. В нея той записа 5 победи, едно 2-ро и две 3-ти места, както и едно отпадане в Япония. В същото време Куартараро има цели четири нули и единствено два подиума в последните девет старта, без нито една победа.
 Куартараро преди решителното съревнование в MotoGP: Нямам какво да изгубвам Куартараро преди решителното съревнование в MotoGP: Нямам какво да изгубвам
Тази разлика в представянето на двамата разреши на Баная освен да стопи пасива от 91 точки, който бе натрупал след отпадането си в Германия, само че и да отвори задатък от 23 преди утрешния старт на „ Рикардо Тормо “. Това обаче в огромна степен се случи поради преимуществата на машината на Дукати по отношение на тази на Ямаха, което пък караше Куартараро да поема много огромни опасности и надлежно доведоха до грешките от страна на международния първенец.
 Баная преди решителното съревнование в MotoGP: Тази писта е добра за нас Баная преди решителното съревнование в MotoGP: Тази писта е добра за нас
„ Да, несъмнено, че съм горделив. Аз позволих няколко неточности, като тим ние допуснахме неточности, само че като забележим какво се случи с нас от началото на годината аз съм много удовлетворен. Научих доста неща през този сезон. Така че каквото и да се случи на следващия ден аз ще съм горделив от моя сезон 2022 “, сподели Куартараро след квалификацията във Валенсия.
 Мартин с нов полпозишън, Куартараро 4-ти, а Баная 8-ми на старта във Валенсия Мартин с нов полпозишън, Куартараро 4-ти, а Баная 8-ми на старта във Валенсия
В нея той се класира на четвъртото място, до момента в който Баная остана осми. За да може Куартараро на следващия ден да завоюва купата той ще се нуждае от наложителна победа и Баная да приключи отвън топ 14, което наподобява малко евентуално, само че не и невероятно.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР