Много е важно този, който води нещата, да е наясно

...
Много е важно този, който води нещата, да е наясно
Коментари Харесай

Доц. д-р Атанас Мангъров: Ако не знаеш има ли антитела, как ще убедиш хората, в това което говориш?

Много е значимо този, който води нещата, да е наясно какво се случва, да има опит. Не можем да стоим затворени година-две-три, тъй като няма да издържим. Трябва да намерим метод на фона на това, което се случва, да живеем обикновено, само че по тази причина би трябвало разум, би трябвало и опит.
Това съобщи пред Българска национална телевизия доц.д-р Атанас Мангъров, който бе част от Експертния медицински съвет. Мангъров е и шеф на детското поделение в Инфекциозна болница.

По думите му се дават разнопосочни сигнали като това да се носят маски или да не се носят маски.

" Това не е значимо. Който го е боязън, да носи маски. Важното е хората да съблюдават хигиена, да си мият ръцете ", сподели Мангъров.

" Ако не си наясно има ли антитела или няма, по какъв начин ще можеш да убедиш хората, в това което приказваш? Т.е. хубаво е тези, които задават ритъма да са хора, които са в час. Защото няма логичност в това да можеш да си разхождаш в парка кучето, да не можеш да си разхождаш детето. Да можеш да седиш на столчето в метрото или в рейса, да не можеш да седиш в парка. Има неща, които са значими. Важните неща би трябвало да бъдат избрани и е хубаво да бъдат казани на хората по два, по три пъти, по 100 пъти, до момента в който не им влезе в главата. С нещата, които не са значими, няма смисъл да се занимаваш ", разяснява още доктор Мангъров.

Доц. Мангъров съобщи, че у нас в никакъв случай няма да се случи това което се случи в Италия и Испания, тъй като те са на четвърто и пето място в света по междинна дълготрайност на живота. У нас ги няма " сухите съчки ", сподели доцент Мангъров.

Там има домове за възрастни хора по 200-300 души с един и същи личен състав. У нас възрастните са в домовете си.

Доц. Мангърова съобщи, че се чува с премиера, написа му есемеси, само че съгласно него към него има хора, които ги е боязън, тъй като нямат опит - хирурзи, ортопеди, микробиолози.

Според Мангъров е хубаво, че се разхлабват ограниченията, само че съгласно него би трябвало да са отворени парковете и стадионите, и спортните площадки.

Трябва да се отварят шлюзовете последователно, само че не и безпределно, тъй като тук става въпрос за месеци - надали не до Нова година. Няма потребност толкоз дълго да бъде, сподели той.

Когато съветваш, би трябвало да знаеш какво се случва, всеки да си гледа работата, да си знае специалността, добави още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР