Много е важно следващият парламент да намери формула за устойчив

...
Много е важно следващият парламент да намери формула за устойчив
Коментари Харесай

От ГЕРБ казаха грозната истина: Държавата е в безизходна ситуация! Пенсиите за декември са под въпрос

Много е значимо идващият парламент да откри формула за резистентен бюджет. Държавата е в безизходна обстановка във връзка с обществените финанси и в положение на сериозен недостиг, който се финансира с дълг. Лихвите по него ще бъдат изплащани от нашите деца и внуци. Под „ вещото “ управление на Асен Василев приехме четири бюджета за една бюджета. Това съобщи Александър Иванов от ГЕРБ-СДС по време на брифинг за финансовата политика и рецесията в стопанската система.

Бюджетът за 2023 година, който да подсигурява главните функционалности на страната, би трябвало да е предпочитан. Трябва да има ограничения за поддръжка на бизнеса и жителите. Мерките за обезщетенията за електрическата енергия са със период на деяние и би трябвало да се продължат. Ако отпаднат обезщетенията небитовите консуматори ще заплащат цена на тока над 1 000 лв..

Трябва да се вземат ограничения и за високата цена на газа. Така ще се подсигурява резистентност и предвидимост на бизнеса. Не би трябвало да се покачват налозите в тази обстановка. Стабилен бюджет би трябвало да е цел номер 1 на едно парламентарно болшинство.

Трябва да се търси излаз от „ обезпечения колапс “, оставен от предходното държавно управление. Следващото ръководство би трябвало да подсигурява действието на страната, споделиха от ГЕРБ.

Правителството на Политическа партия се е постарало да изгони съвсем всички задгранични вложители от България. Няма по какъв начин българската стопанска система в тази тежка обстановка да продължи и да се развива, а Брутният вътрешен продукт да нарасне единствено с 2%, добави Десислава Трифонова.

Имаме фрапантен срив в директните задгранични вложения, втора нулева година по обществени вложения, които в допълнение усилва рецесиите, разяснява тематиката Томислав Дончев.

Деница Сачева добави, че милион и 300 000 пенсионери ще останат без нарастване на пенсиите.

Катастрофата е много по-мащабна в сравнение с се очакваше преди 3-4 месеца. Добрата вест е, че в случай че не беше свалено това държавно управление, безизходицата щеше да бъде още по-мащабна. Едновременно с терзания и с вяра мисля, че в границите на няколко месеца може да бъде овладяно ситуацията, сподели Тома Биков.

Аз съм човек с опит, правил съм доста бюджети с остатъци, само че такова знамение не съм видял, разкри Бойко Борисов.

Повече в България доверие няма. Дали ГЕРБ може, то ще трябват години да си върнем доверието. Не става въпрос за месеци, имаме милиарди задължения и милиарди лихви. Инфлацията е 20%, значи че най-малко с толкоз би трябвало да се вдигнат заплатите на служащите. Това, в случай, че през вчерашния ден едвам събраха 150 млн. лева

Цяла София са облепили с билбордове, само че какво стои зад тях. Къде е отговорността на „ смяната “, разяснява Борисов.

Декември няма да има пари за пенсии, кеша няма да го има, разкри водачът на ГЕРБ. След „ Промяната “: Два къси края би трябвало да ги вържем. Декември няма да има пари за пенсии.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР