Много е важно фондация Clinton Global Initiative да бъде близо

...
Много е важно фондация Clinton Global Initiative да бъде близо
Коментари Харесай

Президентът Петър Стоянов: Много е важно Clinton Global Initiative да бъде близо до България

Много е значимо фондация Clinton Global Initiative да бъде покрай България и да работи с българския бизнес, с българските младежи и да оказва помощ на българската просветителна система. Това сподели Петър Стоянов, президент на България (1997-2002 г.), след срещата на Clinton Global Initiative (CGI) в София. В нея взе участие 42-рият президент на Америка Бил Клинтън. 

„ Това посещаване е от огромно значение и ще повлияе върху доста сфери от България, означи Стоянов. Всяко едно посещаване на международна персона като президента Клинтън е значимо за България, тъй като България влиза във фокуса на новините “, добави Стоянов.

По думите на Стоянов фондацията може да помогне на страната ни във всяка една сфера, стига да сме задоволително отворени.
Според Стоянов българският бизнес се развива добре, само че му липсва настъпателност.
За да излезеш на външния пазар, с цел да те виждат, се изисква малко повече настъпателност, уточни той.

Винаги споделяме на хората, че не е нужно да си милиардер, с цел да направиш смяна. Това сподели Бил Клинтън, който е в София в ролята си на хазаин на световната самодейност на Клинтън (CGI). Събитието събира на едно място водачи от целия частен и обществен бранш за да се открие решение на належащите световни провокации.

„ Ако желаете най-хубавия резултат, съвсем постоянно съдействието ще работи по-добре от спора, демократичните системи, в които хората работят дружно, с цел да намерят най-хубавите решения, ще работят по-добре от властническите системи “, добави той.

Клинтън изясни, че точно това е водещата цел на ръководената от него самодейност: да събере дружно хора, които интензивно да вземат присъединяване във всички сфери. „ Съществуват доказателства, че решенията, взети от по-разнообразни групи, са по-добри “.

Бил Клинтън е за повторно в България. Той пристигна през 1999 година. Това бе и първото посещаване и само посещаване държавно посещаване на президент на Съединени американски щати в България.

Това стана допустимо поради решителния поврат в българската политика и най-сетне осъществения действителен завой на Запад, осъществен в края на 1996 и началото на 1997 година. Визитата на водача на най-могъщата страна на планетата сподели на българите недвусмислено, че Западът е подготвен да ги одобри измежду приятелите си, в случай че те го желаят.

Събитието стана допустимо след
поредна политика на демократичното държавно управление на България и изключително на президента Петър Стоянов.
Той праволинейно следваше безусловния си политически приоритет – да докара България измежду членовете на НАТО и – и стана първият български политик, записал това в програмата си.

След приключването на мандата на Стоянов, Клинтън персонално го предложения да се включи в неговата Глобална самодейност.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР