Много е важно да се насочат всички усилия в борбата

...
Много е важно да се насочат всички усилия в борбата
Коментари Харесай

МВнР: Важно е да се насочат всички усилия в борбата с отричането на Холокоста

Много е значимо да се насочат всички старания в битката с отричането и изопачаването на Холокоста, сподели служебният заместник-министър на външните работи Велислава Петрова по време на интернационалната конференция на тематика „ Борба с антисемитизма и запазване на еврейското завещание “, проведена от Дипломатическия институт към Министерството на външните работи.

" Водещ за нас постоянно е бил научният метод към проучването на Холокоста. Този, който е учреден на справедливи, изцяло изучени обстоятелства и данни, които да бъдат сложени на напред във времето. Този теоретичен метод към проучването на Холокоста съставлява най-хубавата основа за исторически осведомени и ефикасни старания в противодействието на актуалния антисемитизъм ", изясни Петрова.

Конференцията е в границите на плана „ Стратегическо съдействие сред България и Норвегия в поддръжка на интернационалния ангажимент на България за битка с антисемитизма и запазване на еврейското завещание “, изпълняван от Министерство на външните работи, Дипломатическия институт и Държавния културен институт и финансиран от Фонда за двустранни връзки на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР