Много е важно да има бързо възмездие, защото иначе гражданите

...
Много е важно да има бързо възмездие, защото иначе гражданите
Коментари Харесай

Ваклин след присъдата на Иванчева: Системата ме защити като обикновен човек

Много е значимо да има бързо отмъщение, тъй като другояче жителите усещат беззащитност. Това съобщи пред БГНЕС предприемачът Александър Ваклин, който подаде сигнала против някогашната кметица на „ Младост “ Десислава Иванчева, наказана на 6 години затвор за корупция.

" Българското общество би трябвало да прояви непоносимост, само че и храброст. Не единствено Facebook непоносимост, а действителна непоносимост, която се показва в подаването на сигнали за закононарушения към способените органи ", сподели още предприемачът.

„ Модерното общество обича да е интензивно през анонимността на техния Facebook профил. Трябва всеки един човек освен да разгласява в обществените мрежи Facebook и Туитър какво му се е случило, а да отиде в прокуратурата, полицията и да пусне сигнал, да свидетелства в съда, да даде показания без да се отхвърля, с цел да има повече осъдени нарушители “, прикани Ваклин.

Той е безапелационен, че още веднъж би извървял същия път, с цел да може отговорните да получат своето наказване.

„ Усещането откакто научих за присъдата на Иванчева бе спорно. От една страна огромно задоволство, че три самостоятелни правосъдни състава признават обвинените тогава, а в този момент приети нарушители за отговорни. Системата потвърди, че работи в интерес на обществото и хората. Тя ме отбрани като елементарен човек, който е част от обществото “, акцентира Ваклин.

Той прикани " да не се заиграваме с персоналната човешка драма на една престъпничка: Всяка човешка драма е злощастие, само че в последна сметка и килърът на пътя, който кара пийнал и убива хора и той е човек и има семейство. Трагедията и за двете фамилии, само че никой не слага под подозрение нуждата от наказване на нарушителите “.

И добави: „ Много хора се пробват да извадят политически дивиденти от очернянето на институциите – прокуратура, съд, полиция и други, само че ние би трябвало да почитаме своите институции и да им оказваме помощ, с цел да работят по-добре. Забелязах второразрядни политици и юристи сега се пробват да натрупат дивиденти и да желаят опрощение на база на политически доводи, очернящи институциите – преди беше прокуратурата, а в този момент съда “, съобщи предприемачът и прикани: „ Не може да очерняме нашите институции. Добри или неприятни, това са хората, на които разчитаме. Самият аз имам вяра, че те работят за нас. Радвам се, че това, което се случи, потвърди, че в действителност институциите работят за хората “.

Бившата кметица на „ Младост “ Десислава Иванчева е наказана да излежи 6 години затвор за корупция за изнудването на строителния бизнесмен Александър Ваклин и приемането на рушвет от 75 000 евро. На по 5 и 4 години дейно са наказани и Биляна Петрова, и Петко Дюлгеров. Решението на Висшия касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване. Десислава Иванчева през вчерашния ден влезе в Сливенския затвор. Нейната отбрана е поискала от президента да бъде помилвана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР