Много е трудно да се даде ясно заключение на този

...
Много е трудно да се даде ясно заключение на този
Коментари Харесай

Защо добрите хора страдат най-много?

Много е мъчно да се даде ясно умозаключение на този въпрос, както и да се разбере за какво това се случва. Защо изобретателните, положителните, дружелюбните, честните доста постоянно страдат?

Защо положителните хора страдат най-вече? И до какво умозаключение е достигнал Ърнест Хемингуей?

Световно известният публицист показва тези аргументи, за какво положителните хора по-често страдат?

 положителните хора

Добрите хора страдат, тъй като са прекомерно чувствителни

Ако огромна част от хората дават отговор на обидата с директна засегнатост, то при сензитивните хора нещата не стоят тъкмо по този начин. Те претърпяват със сърцето обидата и стартират да си показват отрицателните картини, което може да предизвиква премеждия в дълготраен проект.

Тяхната добрина и сензитивно им пречи да бъдат самостоятелни, остри, груби в отговор. Но за жал, доста хора просто обичат да поддържат връзка по-груб метод.

Креативните хора са надълбоко чувствителни, нежни души, те са по-лесни за засегнатост и по-честа цел на нападателно отношение, спрямо другите хора, които могат да бъдат мощни, смели и самостоятелни.

За тези с огромно въображение и сензитивност е значимо да се научат по какъв начин да бъдат твърди с тези, които нарушават границите на естественото държание, и да дават подобаващ отпор на такива хора.

Не е належащо да отговаряте с неучтивост на грубостта, а по-скоро би трябвало да не допускате обидата да минава през сърцето ви. Не би трябвало да я задържате в мислите си. Защото по този начин обиждате себе си. По-добре е да контролирате въображението си и да се опитате неотложно да поставите нарушителя на мястото му.

Добрите хора са чувствителни към хубостта

Според създателя, към положителните хора на света спадат и естетите. Тези хора умеят да се възхищават на хубостта в близост, реда, красивите картини и така нататък Ето за какво, техните сетива елементарно биват наранени от неприятното. Например страшни фотоси, закани, грубости.

Добрите хора, като предписание, са остават засегнати, в случай че работата им не бъде приета, това даже може да аргументи нервозен срив. Преживявания, които не са присъщи за останалите хора.

Поради тази причина за естетите е значимо да се опитат да намерят работа, където някой да им помогне да осъществят желанията си. В последна сметка, те мъчно могат да се отбраняват сами от нападките.

 Защо положителните хора страдат най-вече?

Добрите хора имат навика да се притичват на помощ, без някой да е желал това от тях

Ако повърхностният човек може умерено да мине около плачещо дете или афектирано момиче, то положителният – в никакъв случай няма да постъпи по този начин. Той ще се опита да помогне на човек в потребност, ще се намеси в тези обстановки, в които другите се пробват да мълчат, мислейки за практическата (материалната) страна на живота.

Добродушните хора могат да бъдат прями, те не могат да се примирят с несправедливостта, и в действителност може би по тази причина постоянно я получават. Ако вземем в поради по какъв начин работи Закона за привличането, то излиза наяве, че сами си я притеглят. Но в подобен миг те не мислят: „ Какво ще стане с мен, в случай че се намеся “. Ето за какво, в желанието си да оказват помощ, те може да се забъркат в огромни беди.

Добрите хора отстояват истината

На сензитивните хора постоянно им се постанова да отстояват истината и справедливостта. Не могат да подминат унижението, обидата, да мълчат и да изневеряват.

Уви, за тях е мъчно да вземат поради следствията от случилото се, тъй че пазят истината. Затова постоянно биват подлагани на отрицателни въздействия.

Добрите хора, макар загрижеността си към всичко в близост, въпреки всичко би трябвало най-малко малко да се погрижат за личната им сигурност.

„ Най-добрите хора на Земята знаят по какъв начин да усещат хубостта, имат смелостта да поемат опасности и силата да приказват истината. И точно тези позитивни качества ги вършат доста уязвими. Ето за какво, най-хубавите хора постоянно биват унищожавани от вътрешната страна. “ – Ърнест Хемингуей

И все пак, писателят ни поучава да бъдем от най-хубавите хора и да се борим за истината!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР