Много е добра новината за промените, защото това е стара

...
Много е добра новината за промените, защото това е стара
Коментари Харесай

Христина Христова: Промените за ТЕЛК са добра новина за хората с увреждания

Много е добра новината за измененията, тъй като това е остаряла тематика - за ТЕЛК, със загубването на права в интервала, в който хората с увреждания чакат да бъдат преосвидетелствани. Това сподели някогашният министър на труда и обществената политика Христина Христова по БНР. Тя изрази очакване в този момент " доста бързо да трансформират правилника за здравната експертиза ".

Хората с увреждания имат ангажимент да подават документите си не по-късно от 3 месеца преди приключването на остарялото решение, подсети Христова, само че акцентира, че остават проблемите на ТЕЛК - с ниското заплащане на лекарите в тях.

" ТЕЛК комисиите нямат нужния потенциал, с цел да вършат визитите по домовете. Посещенията по домовете пък няма по какъв начин да анулират нужните медицински документи. Хората без близки не престават да имат подобен проблем ", означи специалистът.

Трябва да се усъвършенства координацията сред пенсионната система и системата на общественото подкрепяне, счита Христина Христова.

Удълженият бюджет имаше справедливи учредения, уточни още някогашният обществен министър.

Според Христова би трябвало да ни свети алена лампа за паника за финансовата резистентност на пенсионно-осигурителната система: " Гледаме на пенсионно-осигурителната система като на тази обществена система, която да реши всички обществени въпроси. "

Вдигането на минималната работна заплата тя дефинира като стъпка в вярната посока.

" Увеличението беше 9,6%. До известна степен покрива това, което изяжда инфлацията като приходи на хората и покупателна дарба на техните пари. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР