Много далече отиде влошаването на отношенията между партиите. Много се

...
Много далече отиде влошаването на отношенията между партиите. Много се
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Като бой с торти в старите комедии

Много надалеч отиде утежняването на връзките сред партиите. Много се замърси общественото им говорене. Едно замеряне, като пердах с торти - като в старите комедии, единствено че тук цената е доста по-висока.

По-голяма част от партиите държат непременно да надприказват, да уязвят другите. Много от дълго време не съм виждал в българската политика такова ирационално и безредно държание. Това разяснява пред БНР проф. Александър Маринов, ръководител на Съвета за стратегическо развиване при президента.
Според него, с цел да се случи нормализиране на говоренето, то всички би трябвало да създадат крачка обратно, да понижат децибелите и да оберат мощните прилагателни. По думите му обаче „ всичко това не наподобява евентуално, колкото и да ни се желае “.

Проф. Маринов уточни, че протичащото се има мъчно пояснение:

„ От една страна имаме един заварен, непризнат от болшинството от българите модел на ръководство. Това породи у останалите заблуда, че доста бързо се е освободило място, за което би трябвало да се преборят кой пръв ще седне или кой по-голяма част от седалката ще заеме. Подцени се нуждата от по-нататъшно стабилно партньорство. Желанието да се изпреварят останалите, да се вземе шампионската купа, изигра неприятна смешка. Ясно е, че нужната за обществото смяна може да бъде реализирана с партньорски старания от един по-широк кръг политически субекти “.

По думите му възможностите за кабинет не са изчерпани:

„ Трябва да се приключи огънят. Трябва отвод от концепцията, че на този стадий някой може да бъде хегемон на тази смяна. И по-късно да се реализира съглашение. Трябва да има обединяване и единодушие към избрани политически правила и цели. Това не е елементарно, на фона на случилото се, само че политиците би трябвало да схванат, че ще стане доста неприятно и за хората, и за тях самите “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР