Много често, забързани в ежедневието и проблемите, които ни заобикалят,

...
Много често, забързани в ежедневието и проблемите, които ни заобикалят,
Коментари Харесай

Кодексът на индианските шамани за пълноценен живот и безмерно спокойствие

Много постоянно, забързани в всекидневието и проблемите, които ни заобикалят, се блъскаме в стена от неразрешими загадки. 

Именно затова не съумяваме да забележим решение на проблем, който би бил толкоз елементарно решим, единствено в случай че успеем да погледнем в профил на нещата. 

Само да можехме да променим за секунда гледната си точка и животът ни би бил по-щастлив, по-пълноценен, по-спокоен. 

Шаманите са били едни от най-влиятелните хора за времето си. Шаманът се е явявал пророк, врач и нравствен консултант в едно. Работата на шаманите е била да поддържат връзката със света на духовете. Шаманите били способни да комуникират с други световеблагодарение на Земния дух и постоянно били асоциирани с разнообразни животни. Основната характерност на един шаман е била овладяването на енергията като средство за промяна.

Шаманизмът свързва обичайните антични вярвания и практики, които усъвършенстват уменията за диагностициране, лечение и от време на време причиняване на човешки премеждия посредством свързване с духове от други светове. Смятало се, че шаманите са способни да управляват климата, да предсказват бъдещето, да поясняват сънища, да се телепортират и доста други. Шаманите участват в културата на доста антични нации още от праисторически времена.

Шаманите са изиграли доста значима роля в античните общества и са били съществена част от трансформацията на човешкото схващане. Отчасти, с помощта на тази мистична процедура хората сме дарени с неповторимото за животинския свят нереално мислене.

 индианци Istock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР