Много често, когато се приберем у дома, се захващаме с

...
Много често, когато се приберем у дома, се захващаме с
Коментари Харесай

Защо е ВАЖНО да преоблечем външните си дрехи веднага щом се приберем

Много постоянно, когато се приберем вкъщи, се захващаме с домакинска работа, децата или други отговорности, които имаме. Точно тогава забравяме първото нещо, което би трябвало да създадем, когато се приберем – да сменим облеклата, с които сме били на открито. Разбира се, откакто си измием ръцете. Защо това е толкоз значимо да се преоблечем?

Проблеми с храносмилането – постоянно, когато обуете по-стегнати облекла като дънки или стеснен панталон, и седнете да се храните, се появява дискомфорт в коремната област, последван от отичане и газове. Това е по този начин, тъй като храната не може да се смели хубаво. Това може да се случи, до момента в който сте на работа и да докара до неприятни киселини, от които да изпитате още по-голям дискомфорт. Ето за какво е значимо да промените тези облекла с такива, които не стягат корема.
Грешките, които позволяваме при пране, сушене и запазване на облеклата
Винаги има риск да да допуснете някоя неправилност при пране, при сушене или запазване на дрехи, защото всички тези дейности на пръв...

Микроби – в случай че не промените облеклата си незабавно, откакто се приберете, може да вкарате в дома си всички бактерии и микроби, които сте събрали извън. Те могат да провокират възпаления по тялото, ето за какво е значимо да промените облеклата си, щом се приберете и да оставите тези, с които сте били на открито, за пране.

Дискомфорт – на открито нормално слагаме тесни дънки, поли, панталони – облекла, които наподобяват добре, акцентират преимуществата на фигурата, само че прекомерно постоянно се оказват неуместни за носене по-дълго време. Това ще ви се отрази, изключително в случай че работите в офис, на компютър и нямате изключително придвижване. После евентуално се чувствате подути, а облеклата не оказват помощ за елиминиране на това чувство. Ако носите по-тесни облекла дълго време, това може да се отрази отрицателно на кръвообращението ви и да докара до отоци. Оттам се оказва пагубно влияние върху вените.

Кожни проблеми – има някои материи, които нервират кожата и в случай че се носят по-дълго време, могат да провокират поява на пъпки, акне, възпаления по кожата. Такива са синтетичните тъкани, от които кожата диша мъчно, както и вълната, която нервира кожата. Ето за какво е изключително значимо да се преобличате, когато се приберете, изключително в случай че сте били на подготовка в залата. Не би трябвало да стоите с мръсни облекла, за какво може да се образуват черни точки, зачервявания и пъпки по кожата поради запушени пори. Това е изключително значимо през лятото, когато се потите доста повече.

Както виждате, нещо простичко като промяната на облеклата откакто се приберете вкъщи, може да повлияе позитивно на здравословното ви положение. Ето за какво е значимо да не забравяте това и да превърнете преобличането във ваш табиет. От хигиенична позиция това също е доста значимо.
5 скъпи съвета по какъв начин да се грижим за облеклата и обувките си през зимата
През студения сезон, когато по пътищата се вали дъжд и сняг, образува се киша и тиня, обувките и облеклата са изключително податливи на поврежда...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР