Много бързо откликнахме на апела за помощ от страна на

...
Много бързо откликнахме на апела за помощ от страна на
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Откликнахме на апела за помощ от страна на РСМ за енергетиката

" Много бързо откликнахме на апела за помощ от страна на Република Северна Македония за решение на провокациите, които стоят пред страната в бранша на енергетиката. Обсъдихме съответни благоприятни условия за електрическата енергия и преноса на природен газ – както за потребностите на промишлеността, по този начин и за битовите консуматори на РСМ ",заявиГълъб Донев по време на взаимен брифинг с сътрудника си от Северна Македония Димитър Ковачевски, който дойде на еднодневно посещаване в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Изявления на министър-председателя Гълъб Донев и премиера на РСМ Димитър Ковачевски
Posted by on Sunday, September 4, 2022
Донев разясни, че двамата с Ковачевски са обсъждали съдействието по линия на даване на ток за РСМ да обхване интервала до 31 март 2023 година.

" От сряда смесена работна група стартира работа по подписване на контракт в региона на електрическата енергия ", удостовери Донев, казаното и от Димитър Ковачевски.

Ще бъдат реализирани и договорености за депозиране на природен газ в " Чирен ", тъй че районен съд Македония да може да се възползва от присъединяване си в терминала в Александруполис. Така доставките на полутечен газ ще могат да бъдат по-балансирани без страната да изпитва спомагателни компликации, съобщи българският министър-председател.

Той заяви още, че двамата са се договорили и за задълбочаване на взаимното съдействие във всички области от съвместен интерес, както и всички договорености по протоколите на Междуведомствената комисия.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР