Много бъдещи майки страдат от липса на витамини, важни за

...
Много бъдещи майки страдат от липса на витамини, важни за
Коментари Харесай

Учените откриха нещо притеснително при бременните жени

Много бъдещи майки страдат от липса на витамини, значими за здравето на бебето и на тях самите , сподели научно проучване, представено от уеб страницата " Медикъл Експрес ".

Витамин В е значим за осъществяването на доста от ежедневните функционалности на организма, за здравето на клетките и нервите. Витамините от тази група са още по-важни за бременните дами. Ниските равнища на фолиевата киселина да вземем за пример (витамин В9) се свързват с неприятно здраве по време на бременността и неприятно положение на детето след раждането. 

Учени следиха положението на към 1700 дами на възраст 18-38 години във Англия, Сингапур и Нова Зеландия, като проучиха здравния им статус преди, по време и след бременността. 

Преди бременността девет от 10 дами са страдали от ниски кръвни равнища на значими витамини, в това число фолиева киселина, рибофлавин, витамин В12 и витамин D. Тези витамини са нужни на майката по време на бременността и са значими за развиването на бебето. 

Trial shows more than 90% of women trying for baby lack essential nutrients
— Guardian news (@guardiannews)
През втората част на проучването участничките са разграничени на две групи. Първата група е получавала общоприетите витамини за бременни, които съдържат фолиева киселина. Втората група е получила освен фолиева киселина, само че и рибофлавин, витамини В6, В12 и D. Количествата са сходни на тези, които се купуват от аптеки или супермаркети без рецепта от доктор. Приемът на витамините при участничките и от двете групи е почнал от началото на опитите за зачеване и е траял от самото начало на бременността. 

Резултатите демонстрират, че общоприетите витамини са незадоволителни за бременните дами поради нарасналите потребности на организма. 

Рибофлавинът е значим за попречване на анемия. 

Много бременности не са планувани и забележителен брой дами не одобряват фолиева киселина в ранния интервал на бременността. 

Изследването демонстрира, че доста дами в страни с добър стопански статус не одобряват задоволително витамини преди да забременеят. Някои от тези нужни субстанции се съдържат в продуктите, с които бъдещите майки се хранят всекидневно. Много хора обаче избират диета, учредена на повече растителни артикули. В подобен случай те би трябвало да одобряват хранителни добавки, с цел да обезпечат на бебето нужните витамини.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР