Много американци подкрепят процедурата за , инициирана от демократите за

...
Много американци подкрепят процедурата за , инициирана от демократите за
Коментари Харесай

Повече от половината американци искат Тръмп вече никога да не заема публична длъжност

Много американци поддържат процедурата за , инициирана от демократите за някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, както и възбраната за него да заема каквато и да е обществена служба . Това се потвърждава от резултатите от анкета, извършена от Ipsos и ABC TV, оповестява ТАСС. Според показаните данни, 56% от интервюираните са били за импийчмънта и упоменатата възбрана, а 43% са били срещу . Имало е и такива, които са се въздържали от отговор. Участниците в социологическото изследване са запитани коя от партиите съгласно тях има повече „ радикални екстремисти “. 25% споделят, че има повече от тях в Демократическата партия, а 42% в Републиканската. 32% имат вяра, че такива хора са почти равни и в двете страни. Респондентите също бяха помолени да кажат дали имат вяра, че имунизациите против новия ковид се популяризират заслужено в страната. 67% дадоха отговор позитивно, а 33% - негативно. Проучването е извършено онлайн и в него са взели участие 508 възрастни американци .
Процедурата за импийчмънт против Тръмп е инициирана поради изказванията, направени от него на 6-ти януари. На този ден поддръжници на републиканеца, събрали се в столицата на Съединени американски щати на протест в поддръжка на хиляди, се втурнаха в Конгреса, пробвайки се да попречат на утвърждението на резултатите от президентските избори, извършени в страната на 3-ти ноември предходната година, които бяха извоювани от демократа Джо Байдън. В утвърдената от Камарата на представителите резолюция има единствено една обвинителна публикация - подбудителство към протест . Документът към този момент е показан в Сената. Самият развой ще стартира в горната камера на 9-ти февруари. По време на съвещанията членовете на Камарата на представителите ще работят като прокурори, а сенаторите като правосъдни заседатели.
 Тръмп не счита да се яви на процеса по импийчмънт в Сената Тръмп не счита да се яви на процеса по импийчмънт в Сената
Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп няма да свидетелства в процеса си за импийчмънт в Сената идната седмица, съобщи негов консултант...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР