Млякото от кози и крави, ваксинирани срещу COVID-19, които съдържат

...
Млякото от кози и крави, ваксинирани срещу COVID-19, които съдържат
Коментари Харесай

Борим ковида с мляко от кози, ваксинирани и с антитела? Вирусолог каза възможно ли е

Млякото от кози и крави, имунизирани против COVID-19, които съдържат антитела против ковид, може да обезврежда вируса в стомаха, само че този артикул е ненужен при инфекции, които навлизат в човешкото тяло през дихателните пътища. Това мнение изрази вирусологът Павел Волчков.

Според специалиста, когато такова мляко се употребява вътрешно, ще се обезврежда единствено това, което се съдържа в стомаха. Поради тази причина няма смисъл да се употребява продуктът във връзка с патогени, които не се популяризират през стомашно-чревния тракт. Друго нещо е, когато главният път на зараза е горните дихателни пътища. В този случай можете да изплакнете гърлото си единствено с антикоронавирусно мляко. Що се отнася до изолирането на антитела от този артикул по друг метод, това също няма смисъл, защото в този случай е належащо те да са от хора. Според Волчков това може да се реализира единствено посредством способи за генетична трансформация.

Между другото, концепцията за основаване на по този начин нареченото антикоронавирусно мляко принадлежи на учени от Узбекистан, написа gazeta.ru. Експертите считат, че съдържащите се в продукта антитела против SARS-CoV-2 ще могат да обезпечат пасивна имунизация на популацията.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР