Млякото е в състояние да намали или да премахне напълно

...
Млякото е в състояние да намали или да премахне напълно
Коментари Харесай

Млякото убива дъха на чесъна

Млякото е в положение да понижи или да отстрани изцяло миризмата на чесън след потреблението му или след приемане на храна, която съдържа ароматния пикантен артикул.

Това настояват учени от Америка. При проби със сурови и топлинно обработени скилидки чесън те открили, че млякото демонстрира забележителен триумф в намаляването на концентрацията на химикалите, които се съдържат в подправката и провокират неприятната и дълготрайна миризма.

При храносмилането веществото алил метил сулфид (АМС) не се разгражда, а се освобождава посредством дъха и потта. Много постоянно даже измиването на зъбите не унищожава чесновия мирис.

 Чесън

Янките са безапелационни, че неприятната миризма към този момент няма да ни преследва, стига да имаме в хладилника си или на разположение чаша мляко.

200 мл мляко могат да понижат концентрацията на АМС на половина. Пълномаслените артикули дават по-добри резултати от нискокалоричните, демонстрират проучванията.

Според учените мазнините, които се съдържат в млякото, потискат неприятния мирис на чесъна. Специалистите предлагат млякото да се употребява по време на хранене, с цел да има по-голям резултат, написа " Journal of Food Science ".

Подправката е приета по целия свят със своите потребни свойства за човешкото здраве. Но доста хора избират да я пренебрегват от менюто си поради миризмата.

Чесънът е богат източник на магнезий, витамин В6 и С, селен. Намалява кръвното налягане и холестерола, намалява риска от рак.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР