Млечните продукти като сирене и кашкавал продължават да поскъпват на

...
Млечните продукти като сирене и кашкавал продължават да поскъпват на
Коментари Харесай

Продължават да растат цените на едро на сиренето и кашкавала у нас

Млечните артикули като сирене и кашкавал не престават да нарастват на едро у нас. Това демонстрира информация на уеб страницата на ДКСБТ.

Цената на едро на кашкавал " Витоша " към 21.04. е 17.65 лева, а на дребно съгласно държавния уебсайт foodprice.bg. е - 24.20 лева за кг.

Кравето сирене е с цена на едро 11. 28 лева, а на дребно - 16.63 лева за кг.

Олиото в пластмасова бутилка от 1 л е 3.44 лева, надлежно на дребно - 4.49 лева

При захарта - 1 кг на борсата е 2.50 лева, а на дребно - 2.86 лева

Яйцата размер " М " за брой са 0.41 лева, а на дребно - 0.53 лева за брой.

Прясното мляко 3% е 2.40 лева, до момента в който на дребно се продава за 3.54 лева

През миналата седмица доста са поскъпнали както на едро, по този начин и на дребно домати, краставици и зелена салата. Оранжерийните домати на едро към този момент костват с 27 стотинки повече на кг по отношение на миналата седмица или 3,92 лв. за кг. Вносните домати на едро се оферират против 3,58 лв. за кг или с 13 стотинки повече по отношение на преди седмица. На дребно доматите също нарастват и крайните клиенти към този момент заплащат приблизително за кг към 4,50 лв., до момента в който в края на март същото количество домати са се продавали против 4,08 лв. за кг.

Краставиците още веднъж вървят към " златния стандарт " и нарастват стремглаво от началото на месеца, като към този момент се търгуват против приблизително 4,62 лв. за кг на дребно. В началото на април зеленчукът е коствал 4,38 лева./кг. На тържищата и борсите краставиците също нарастват, като нарастването за последната седмица е 11 стотинки за кг оранжерийни краставици до 4,03 лв. и 10 стотинки за кг вносни - до 3,19 лева./кг.

През миналата седмица са поскъпнали на едро още брашно, зрял боб, имитиращи млечни артикули, кисело мляко, пилешко месо, малотрайни салами, банани, лимони, картофи, зеле и зрял лук.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР