Младокът Стефан Попов е един от талантливите млади футболисти, на

...
Младокът Стефан Попов е един от талантливите млади футболисти, на
Коментари Харесай

Още един талант от ДЮШ на Ботев мечтае да жъне успехи на Колежа

Младокът Стефан Попов е един от надарените млади футболисти, на които се разпореждат огромните очаквания в Ботев (Пловдив). 17-годишният футболист провокира вниманието на наставника Ферарио Спасов, който преди дни показа за Sportal.bg , че клубът ще даде късмет на Попов и други надарени момчета от школата да се утвърдят в първия състав на " канарчетата ". Попов към този момент взе присъединяване в няколко контролни срещи на " жълто-черните " по време на зимната подготовка и към момента чака своя късмет в формален мач. Ето какво сподели младокът пред Sportal.bg .
 Феро: Има интерес към младите ни футболисти, само че не желаеме да се разделяме с тях
Къде те намирам сега и по какъв начин поддържаш форма в дните без футбол и проведени тренировки?
- Намирам се в Марково и съблюдавам всички защитни ограничения, упражнявам в двора по направена стратегия от кондиционния треньор на мъжкия тим.

Започваш спортния си път в школата на Локомотив (Пд), след което изкарваш интервал и в Барселона. Разкажи ни повече какви мемоари имаш от тези две места.
- Да, по този начин е! Като бях много дребен, моите родители ми ме заведоха на " Лаута " и там започнах да упражнявам. Имам както и хубави, по този начин и много неприятни мемоари. Тогава самият аз не знаех от кой тим съм, тъй като дядо ми е един от най-запалените ботевисти и първият мач, който гледах онлайн, беше на " Колежа ". След това родителите ми взеха решение, че ще живеем в Испания и претърпях смяна, за която съм щастлив. Научи ме на доста неща. Сега мога да кажа, че към този момент съм на вярното за мен място и нямам планове да върша смяна.
 Младата армия на Феро ще се усилва
Как мина в школата на Ботев?
- Всичко стана доста бързо. Когато взехме решение, че се прибираме в България от Испания, първият тим, който ме потърси, беше Ботев. Тогава треньор беше Иван Гешев. Приех поканата, без да се възнамерявам. Имаше и други варианти, само че това бе първият ми избор.

Все още нямаш формален дебют с Ботев (Пд), само че направи всекидневен против Марица (Пловдив), в който означи и гол. Проведе зимна подготовка с представителния отбор. Как те одобриха в тима?
- Първо желая да благодаря на Ферарио Спасов и целия щаб за шанса, който получавам. В тима мога да кажа, че освен аз, а и всички други по-млади играчи бяхме признати чудесно от по-опитните.
 Талант на Ботев (Пд): Искам да се утвърдя в тима! Очакванията ме окуражават
Кои са менторите ти във футбола?
- Имам трима идоли, на които се удивлявам и които ме надъхват. Това са Шави, Петър Зехтински и Тодор Неделев.

Ботев изигра последната си инспекция от зимната подготовка против тима на ЦСКА 1948. Ти влезе като запаса и си изкара червен картон, въпреки мачът да беше другарски. Славчо Шоколаров получи и травма при единоборството. Какво се случи тогава и взе ли си поука?
- Мога да кажа, че влязох много прегорял поради атмосферата и обстоятелството, че желаех да дам 100% от себе си. Съжалявам за случилото се, само че от време на време има и такива неща във футбола. След мача персонално аз потърсих контакт с него, с цел да му се извиня.

Сочен си за един от гениите в Ботев, които имат шанса да се утвърдят в представителния отбор. Тези упования натоварват ли те?
- Всеки си има мнение. Както треньорите, по този начин и по-опитните футболисти ни поучават да не обръщаме внимание на такива неща. Това кой е надарен и кой не е, го дефинира треньора. Аз като младеж се разпределям на най-много, а това какво ще стане, го взема решение треньорът.

Притесняват ли те препратките към името на татко ти, който е притежател на Рефан и един от спонсорите на Ботев (Пд)?
- Въобще не ме тормози. Аз съм тръгнал по моя път и не обръщам внимание на такива неща. Баща ми поддържа и провежда много спортни мероприятия. Лично аз не знам да е един от спонсорите на Ботев.

Какви са упоритостите ти в професионален проект?
- Целта ми е такава, каквато е на всеки един младеж - да се утвърдя в мъжкия тим. Също по този начин ще се веселя да стъпим на " Колежа " и да жънем доста триумфи там. СНИМКА: Plovdiv-press
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР