Младият и обещаващ пилот по мотокрос Дани Цанков започна настоящия

...
Младият и обещаващ пилот по мотокрос Дани Цанков започна настоящия
Коментари Харесай

Добро начало на сезона за таланта в мотокроса Дани Цанков

Младият и обещаващ водач по мотокрос Дани Цанков стартира сегашния сезон с положителни резултати от две надпревари и е подготвен за първия формален старт в Гърция след 10 дни. На 8 и 9 април на трасето край Кавала ще бъде началото на BMU Балканския шампионат и Цанков ще кара в МХ2 с 125 кубиковата Ямаха. Преди седмица българинът взе присъединяване в доста оспорваното Гран При Унгария, като приключи 16-ти от 40 участника от цяла Европа, а преди два дни в Благоевград финишира на второто място и в двата манша в Купа България – 1 кръг. Цанков тренира по специфична стратегия направена от неговия управител и треньор Мартин Тодоров в М6 Ямаха рейсинг тийм.
 Роден гений в мотокроса подписа с Ямаха Роден гений в мотокроса подписа с Ямаха
„ Най-радващото е, че физически Дани Цанков е добре. Контузията в ръката изцяло отшумя и се приготвяме на цялостни обороти всеки ден. Имаме характерна стратегия, която е съгласувана с Ямаха Европа. Знаете, че с тях имаме професионален контракт и сме в контакт за всичко към Дани. Сигурен съм, че още на първия старт от сезона в Гърция ще създадем положителни резултати и бързи времена в маншовете. Конкуренцията ще бъде доста мощна, само че това единствено ни окуражи повече. Самият Цанков е стимулиран да покаже опциите си и работи извънредно добре в тренировките от два месеца. Успоредно с тях върви на учебно заведение, където се оправя сполучливо с образованието в 7 клас. Направил съм обширен разбор на представянето ни в Унгария и Благоевград и почистваме грешките, които бяха позволени. В идващите дни ще караме в региона на Перник и в Бобошево. В последния стадий на подготовка сме и по-късно влизаме напълно в спортен режим. Сезонът е дълъг и имаме доста стартове у нас и в чужбина “, показа Мартин Тодоров.

Тази година Дани Цанков ще взе участие в МХ 2 (125 сс) на надпреварите в България, а на Балканския и Световен шампионат с 85 кубикова Ямаха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР