Младият български футболист Станислав Дюлгеров изпрати своя отговор на интервю

...
Младият български футболист Станислав Дюлгеров изпрати своя отговор на интервю
Коментари Харесай

Талант на Твенте: Искам да играя за България, но БФС да ми плати пътните разходи

Младият български футболист Станислав Дюлгеров изпрати своя отговор на изявление на селекционера на юношеския народен тим до 16 години Любомир Божанков във връзка непристигането му за лагера на отбора за шампионата в Минск, който приключи в понеделник. Станислав Дюлгеров е роден през 2003-а година в Бургас, стартира футболния си път в локалния клуб Черноморец, а сега е част от академията на холандския Твенте.

Младежът пожела самичък да разкрие своята позиция пред медиите и да изясни, че единствената причина да не се яви на лагера е, че би трябвало да си заплаща самичък билетите до София и нищо друго.

" Първо желая да кажа, че скърбя за неприятния резултат, който тимът получи в последния си мач и да изразя поддръжката си за момчетата, някои от които познавам персонално. Отговорът ми се забави и заради тази причина- желаех на първо време да свърши този шампионат и по-късно да кажа моята позиция ", споделя Станислав, чието мнение е в съгласие и конкретизирано с родителите му.

" Преди няколко дни - на 17 януари, селекционерът Любомир Божанков даде своята позиция за обстановката по отношение на неприсъединяването ми към националния тим. Аз съм българин, пребивавам в Германия и сходно евентуално на всеки българин, бих бил горделив да показва България, както и очаквам с неспокойствие момента, в който мога да играя с другите български момчета.

През септември 2018 година получих покана от БФС. За страдание, трябваше да я откажа поради пътните разноски от Германия, където пребивавам, до България, които не бяха поети. БФС категорично бе известен за повода на моя отвод, както и за това, че бих бил благополучен в бъдеще да приема сходна покана, стига пътните разноски да бъдат покрити от БФС.

Приблизително 3 месеца по-късно на 17 декември 2018г. дойде втора покана и да, в своя възторг я разгласих в профила си във Facebook. Старши треньорът се свърза с мен на 18-и и ми изясни за какво следва да отстрани поста си и аз се съобразих с молбата му незабавно, без каквито и да е възражения.
Това беше разумна молба и аз нямам аргументи да бъда сърдит или отчаян за това. Моята позиция от 3 месеца по-рано е, че пътните разноски следва да бъдат поети от БФС и че ще би трябвало да отклоня поканите заради непоемането на тези разноски.

Въпреки упованията ми и втория път БФС не пожела да заплати пътните разноски и аз още веднъж трябваше да откажа поканата. На 9 януари 2019г. БФС получи имейл обясняващ още веднъж,че до момента в който пътните разноски не бъдат поети, ще бъда принуждаван да отхвърлям.

Мoят футболен клуб ПФК Твенте (Енсхеде) също получи копие от този имейл. БФС в никакъв случай не отговори на имейла.
Моята причина за отхвърли на поканите от септември 2018г. е непроменена. Как е допустимо треньорът да сътвори такава демонстративна неправилна картина - все едно върша проблем поради премахването на поста ми от Facebook и да пренебрегва изцяло документирания факт с формален мейл, че отводът ми е разследване на непоети пътни разноски?

Ако това е вашето мнение, то осъждате млад футболист да не играе за страната си, единствено тъй като няма финансовата опция или може да заплати за интернационално пътешестване. Всеки има право на свое мнение, само че дано основаваме мненията си на обстоятелствата, а не на клюки и догатки ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР