Младите служители на МВР не са минали през казарма, както

...
Младите служители на МВР не са минали през казарма, както
Коментари Харесай

Младен Маринов: Младите полицаи не са били в казарма, нямат навици и дисциплина!

Младите чиновници на Министерство на вътрешните работи не са минали през казарма, както беше едно време, и поради това няма привички и дисциплинираност, тъй че това е една от аргументите да се изкушават по-лесно да премината на другата страна.

Темата за казармата повдигна Министерство на вътрешните работи шефът Младен Маринов във връзка на ареста на служител на реда от София, който се оказва, че е пласирал дрога.

" Това не е първият, няма да е и последният. В последните години системата се обновява, остарели чиновници напущат, идват нови, това са момчета 90-ти, 92, 93-ти набор, млади момчета. За страдание, тези които идват не минават през казармата, където се получават базисни привички и дисциплинираност и ние започваме да работим с хора, които нямат тези привички ", разяснява той.

Първоначално беше обявено за двама задържани служители на реда, само че Маринов заяви през днешния ден, че единствено единият е в килията, тъй като за другия не е имало данни за осъществено закононарушение.

Иначе той увери, че подборът на чиновниците на Министерство на вътрешните работи е непоколебим като те минават през няколко равнища на инспекция.

" Физическа подготовка, душевен проби, проучвания, събеседване, само че назначавайки подобен човек, който няма привички и дисциплинираност в обстановка, в която има власт и работи с престъпния контингент, постоянно има риск от деформиране в неприятна посока ", призна Министерство на вътрешните работи шефът.

Той не разяснява дали ниската заплата е подтикнала полиция да се трансформира в накродилър, само че напомни, че заплатите в Министерство на вътрешните работи в последните 2-3 години се подвигнаха с 30 на 100.

" Неговата не е най – висока, тъй като е млад чиновник, само че с такива заплати работят всички служели на Министерство на вътрешните работи ", сподели Маринов.

Той заяви още, че водачът, който умъртви на място 52-годишна пешеходка в центъра на тетевенското село Български извор, има 15 установени нарушавания, като 4 от тях са за превишена скорост от 2014 година, когато е взел брошура.

Според Маринов и в този случай най-вероятно става въпрос за превишена скорост.

Контролът по пътищата обаче бил повишен тройно за последните две години, което се виждало и от наложените санкции.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР