Младите ни кандидати за общински съветници и районни кметове от

...
Младите ни кандидати за общински съветници и районни кметове от
Коментари Харесай

Младежки хепънинг се състоя в градинката пред Народния театър

Младите ни претенденти за общински съветници и районни кметове от листата на " Българска социалистическа партия за България " поиграха на дартс, джаги, табла и шах с жители на столицата в градинката пред Народен спектакъл Иван Вазов. На събитието участваха и част от сегашните общински съветници, както и ръководителя на Българска социалистическа партия София - Калоян Паргов. По време на игрите участниците и претенденти за обществени постове съумяха да обсъдят проблемите на столицата и каква е визията на софиянци за техния град.

" Политиката на Столична община би трябвало да бъде ориентирана към хората. Трябва да бъде по-социална. " - сподели Петко Димитров, ръководител на градското Младежко обединяване и претендент за общински консултант под №15 в листата на Българска социалистическа партия - " Крайните региони са подценявани с десетилетия и мисля, че пристигна времето да обърнем тази политика наопаки. Част от парите, с които всеки регион способства за бюджета на града би трябвало да остават за самият регион. Така хората ще могат да вземат решение сами какви са им целите, а не да разчитат на централното преразпределение - както е в този момент. "



Димитър Главинов - претендент за кмет на регион " Слатина " показа, че " би трябвало да се изградят ясни цели. За всеки един регион. Хората би трябвало да знаят за какво и кого избират и метода им да създадат разлика сред претендентите е точно в техните платформи и послания. В регион " Слатина " аз давам обещание да има смяна на модела, залегнал към настоящия миг. Общината ще влезе в ролята си на собственик. Междублоковите пространства ще бъдат постоянно и добре поддържани. Спирконавесите ще бъдат сложени където няма такива и сменени - където са за замяна, а спортните площадки - реновирани. Поемам ангажимент и за основаването на новипаркоместа, тъй че да запазим зелените площи от съсипване. "



Най-младият претендент за областен кмет също участва на събитието. Георги Йорданов се състезава за регион " Студентски ". " Събрали сме се в центъра, в един от най-известните паркове и тук е доста красиво и добре поддържано. Не знам какво пречи и кварталите да са толкоз зелени? Бюджета на София е съвсем колкото бюджета на Брюксел. Мислите ли, че тук се живее със същото качество на живот както там? Според мен би трябвало да се намерения по какъв начин по-ефективно да се харчат тези пари. И поради, че замърсяването - на въздуха, на жилищните площи - е сериозен проблем в града може би би трябвало точно там да се влага повече. "



Националният ръководител на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия - Николай Бериевски също почете празника. " Това, което виждаме тук е бъдещето на партията. Бъдещето на града и част от бъдещето на страната. Радвам се, когато видя толкоз доста млади, добре образовани хора ангажирани с социална активност. Кара ме да се усещам спокоен и убеден, че нещата ще се трансформират за положително ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР