Младите и ерудирани българи се намират в България. Не е

...
Младите и ерудирани българи се намират в България. Не е
Коментари Харесай

Катя Михайлова: Младите и ерудирани българи са в България

„ Младите и ерудирани българи се намират в България. Не е належащо да ги търсим пръснати по света. Тук са се родили, тук са живели, тук досега са влагали всичките си капитали – човешки, обществени, финансови.  Българите в България са младите, ерудирани, образовани българи, които могат тази смяна, която сега се случи, да я овладеят . Защото българите в България живеят с българското. Има нещо, което се споделя  митологично време – българите в България единствено го усещат . Българите в чужбина ги обичам безпределно доста, само че те са в друго митологично време. “ Това мнение изрази в предаването „ Преди всички “ на БНР Катя Михайлова, учител в Катедра „ Икономическа социология “ на УНСС и представител на Гражданската самодейност за свободни и демократични избори (ГИСДИ).

Промяната, която доста искахме, пристигна. Сега стои втората задача – да приемем смяната, каквато е пристигнала, а не каквато на нас ни се е желало да бъде, акцентира Михайлова.

„ Защо все пак, което споделяме, че не е положително, Слави Трифонов и неговата партия продължава да печели? При Има Такъв Народ и Слави Трифонов всичко е естествено. Те демонстрират себе си. И защото толкоз дълги години сме привикнали и към този момент сме приучени да гледаме едни изкуствени форми, внезапно на терена се явява един Има Такъв Народ, който въобще не се тормози да съобщи своята примитивност, своята достоверност. Един Има Такъв Народ, който не мисли за на следващия ден, а какво ще се случи през днешния ден . И, както виждате, това печели “, разяснява тя.

 Катя Михайлова Снимка от персонален списък

Има Такъв Народ се учи да поддържа връзка с другите , счита Катя Михайлова. 

„ Прави своите първи крачки в политиката. Знаете, първите 7 години са доста значими. Ако могат да вземат 3 години за една, ще бъде добре. Но те се учат, отварят се към другите. “

Относно паралелите, които разнообразни анализатори вършат с 2009 година и подема на ГЕРБ тогава Михайлова разясни, че „ 2009-а е космополитен друга действителност от сегашната “.

„ Днес нямаме Борисов и Трифонов. Днес имаме Трифонов – самостоятелният, самотният състезател, водач, самотният избавител, избавител. И до него имаме облика на Радевото държавно управление като облик на груповия избавител. Според мен пристигна към този момент времето на груповия избавител . Индивидуалният, персоналният избавител остава малко обратно. “

Катя Михайлова е на мнение, че колкото повече парламентарни провали с държавни управления записваме, толкоз повече ще се утвърждава фигурата на президента.

Парламентът - гаф след гаф. Президентът – все по-изправен . “

 Снимка: БГНЕС

Относно мненията на роми в анкета по тематиката за изборните резултати и бъдещото ръководство Михайлова означи: 
„ Чуваме едни мъдри хора, които вършат разлика сред концерта и Народното събрание . Това е една чудесна разлика, която всички би трябвало да се научим да вършим. “

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР