Младите хора в България могат да осъмнат с по-ниски пенсии

...
Младите хора в България могат да осъмнат с по-ниски пенсии
Коментари Харесай

Бъдещите пенсионери може да са по-бедни от сегашните

Младите хора в България могат да осъмнат с по-ниски пенсии по отношение на актуалните пенсионери. През 2070 година се чака пенсия в страната да бъде в размер 35% от междинния застрахователен приход за съответната година. Това е даже по-нисък дял по отношение на сегашния, който доближава 41.4%. Така след 50 години пенсионерите у нас може да се окажат даже още по-бедни по отношение на работещите хора в страната.

Това излиза наяве от Конвергентната стратегия на България, която беше призната през предходната седмица от Министерски съвет и е изпратена в Европейската комисия, написа вестник „ Труд “.

През актуалната 2021 година се чака пенсия у нас да нарасне до 41.7% от междинния застрахователен приход. За това ще способства увеличението на минималната пенсия на 300 лв. и на оптималната до 1440 лв.. за всеки пенсионер също спомагат за растежа в пенсиите.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
С 10% или приблизително с към 50-60 лв. ще скочи пенсията за бъд...

Коефициентът на заменяне в бъдеще ще бъде по-нисък за пенсионерите, които се обезпечават в частен пенсионен фонд, излиза наяве от документа. Това значи, че държавната пенсия ще понижава по отношение на осигурителния приход през идните години по административен път. Намалението на държавните пенсиите, които ще бъдат отпуснати през последното тримесечие на 2021 година ще бъде с към 9%, като този % ще нараства до към 25% за пенсиите, отпуснати след 2050 г.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР