Младите хора у нас, които нито учат, нито работят, са

...
Младите хора у нас, които нито учат, нито работят, са
Коментари Харесай

Близо 150 000 български младежи нито учат, нито работят

Младите хора у нас, които нито учат, нито работят, са близо 145 000. Неактивните хора на пазара на труда сред 15 и 64-годишна възраст пък са един милион и петдесет хиляди. Това съобщи министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова, представена от БНР.

Тя увери, че се съответна претовареност на тези хора. По думите й МТСП работи за за облекчение на вноса на служащи от чужбина.

Министърът разясни, че парите за нарастването на обществените заплащания за следващата година, след нарастването на минималната работна заплата, са планувани от Министерството на финансите. Шалапатова акцентира, че се прави обзор на това до какъв брой са съответни всички форми на обществено подкрепяне.

Според нея заетостта е един от методите за възстановяване на общественото състояние на българите. Тя уточни, че продължава работата по проекта сред другите министерства и държавни институции за улеснение на вноса на служащи от чужбина за браншовете, които не могат да си намерят фрагменти у нас.

Нашата цел е да има съответно покриване на потребностите на пазара с качествена работна ръка, която би трябвало да работи на задоволително почтено равнище на заплащане, сподели още министър Шалапатова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР