Младите българи са напускали средно на около 30 години дома

...
Младите българи са напускали средно на около 30 години дома
Коментари Харесай

Българите напускат дома на родителите си на 30, жените са по-смели

Младите българи са напускали приблизително на към 30 години дома на своите родители и са предпочитали да живеят по-дълго взаимно с тях в едно домакинство.

Това сочат оповестените през днешния ден данни на европейската статистическа организация Евростат за 2022 година

В целия Европейски съюз междинната възраст, при която младежите са се отделяли от семейството на родителите си, е била 26,4 години през 2022 година

Тя обаче се разграничава в обособените страни от Европейски Съюз.

България  е на четвърто място дружно с Испания измежду страните от Евросъюза,

в която младежите са напускали дома си на най-висока възраст (средно на 30,3 г.).

Водеща по този индикатор е Хърватия (средно на 33,4 г.), следвана от Словакия (средно на 30,8 г.) и Гърция (средно на 30,7 г.).

На противоположния полюс са Финландия (средно на 21,3 г.), Швеция (средно на 21,4 г.), Дания (средно на 21,7 г.) и Естония (средно на 22,7 г.).

Най-голяма разлика сред междинната възраст, на която младите мъже и дами са се отделяли от семейството на родителите си, измежду страните от Европейския съюз е регистрирана в Румъния (29,9 година за мъжете и 25,4 година за жените).  

Следва България, в която междинната възраст на мъжете от тази категория е била 32,3 година, а при дамите – 28,2 г. 

Младите мъже (средно на 27,3 г.) в страните от Европейски Съюз са напускали по-късно дома на родителите си от младите дами (средно на 25,4 г.) през 2022 година,
сочат данните на Евростат.
България  е на второ място в Евросъюза след Хърватия по междинна най-висока възраст, на която младите мъже са се отделили от семейството на родителите си. Следват Гърция, Словакия, Испания, Италия, Малта, Словения и Португалия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР