Млади варненци - ученици над 14-годишна възраст, преподаватели и млади

...
Млади варненци - ученици над 14-годишна възраст, преподаватели и млади
Коментари Харесай

Канят млади варненци с проекти по роботика, дронове, изкуствен интелект

Млади варненци - възпитаници над 14-годишна възраст, преподаватели и млади бизнесмени, са поканени да се включат в новия PARA Robotics Incubator. Могат да аплайват образователни планове, стартъпи и самостоятелни участници с разработки в областите: роботика, автоматизация, дронове, интернет на нещата (IoT), машинно зрение, изкуствен интелект или умни устройства.

Ако искащите да се включат в инкубатора нямат тим ще им бъде спомогнато да образуват подобен, осведомят от Областния информативен център - Варна на страницата си във Facebook, видя кореспондент на Varna24.bg .

Вторият сезон на PARA Robotics Incubator е ориентирана към младежи с планове в сферите на роботика и автоматизация, дронове, IоТ, машинно зрение и изкуствен интелект, която съчетава поддръжка от опитни инженери с достъп до лаборатории и развойни центрове за постигане до приключен първообраз или MVP. По време на програмата концепциите и основателите им получават достъп до хардуер, посредством който да основат тяхната разработка.

Той ще подкрепи планове в две кохорти: образователни планове и стартъп планове. Участниците и в двете посоки би трябвало да основат и развият решение в сферите: роботика, автоматизация, дронове, интернет на нещата, машинно зрение, изкуствен интелект или умни устройства. PARA Robotics Incubator ще одобри до 5 образователни плана, които благодарение на обучители и ментори ще подкрепи да се развият до работещ първообраз. Инициативата ще одобри и до 5 стартъп плана, които с поддръжка от опитни инженери, достъп до лаборатории и развойни центрове ще подкрепи да доближат до MVP на продукта или услугата си.

Всяка от двете кохорти ще се образова по самостоятелна стратегия, основана съгласно нуждите на участниците. Всички участници в програмата и основателите им получават финансиране за хардуер, инженерно и експертно менторство, както и достъп до лаборатории и развойни центрове на компании.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР