Младежки център - Пловдив е домакин на национален обучителен семинар

...
Младежки център - Пловдив е домакин на национален обучителен семинар
Коментари Харесай

Младежки център - Пловдив е домакин на национален обучителен семинар за организациите, работещи с уязвими групи

Младежки център - Пловдив е хазаин на народен обучителен семинар за организациите, работещи с уязвими групи. В рамките на два дни просветителни посредници, шефове, учители и представители на неправителствени организации от цялата страна дискутират проблемите, с които се сблъскват при приобщаването на младежи и деца от ромски генезис. Дискусията е част от плана " Младежки център Пловдив – мощен фактор за локално развиване “ по стратегия " Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 година В днешната среща присъединяване взеха и представители на Министерство на науката и образованието.

Основните цели на двудневния семинар са: Определяне на политики, стратегии и действия за овластяване на ромските дами на локално и национално равнище и възстановяване на съдействието на младежките центрове в страната за обмисляне на съответни взаимни начинания по тематиката.

По времето на семинара заместник-кметът показа опита си при построяването на Младежкия център в Пловдив, реализирането и надграждането на плана, сформирането на екипа и дейностите. Участниците разискаха и успеваемостта на съответни стратегии за овластяване на ромските дами.

В най-скоро време следва да бъдат открити 4 юношески центъра, които да станат част от построената към този момент национална мрежа. В Плана за възобновяване и резистентност е заложено основаването на още 10 юношески центъра в цялата страна в 10 регионални града и още 10 в по-малки обитаеми места, които ще бъдат избрани с конкурсна процедура. До няколко месеца следва да бъдат конкретизирани и насоките за кандидатстване, споделиха специалистите от МОН.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР